NŐI NB2: Harmadik hely az év utolsó tornáján

Női felnőtt együttesünk számára nem nagyon van pihenő, hiszen egész decemberben edzettek és a két héttel ezelőtti tiszafüredi tornagyőzelem után, ezúttal a Dorogon megrendezett Jégtörő Kupán vett részt, készülődve a 2024-es kihívásokra.

A tornára bombaerős mezőny jött össze, ahol ráadásul egy hat csapatot “halálcsoportba” kerültünk. Nagy küzdelmek árán sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.

A torna lebonyolításának részeként ezt követően közel négy óra várakozás előzte meg az elődöntő mérkőzésünket, ahol a csoportkört épp befejező és azt megnyerő, a futsal NB2 Nyugati csoportját vezető hazaiak vártak ránk. A sok pihenő sajnos meglátszott, hiába domináltunk végig mert három kapufa, öt ziccer (olyan, hogy már csak a kapus volt “hátra”) mellett egy “nulláig kijátszott” támadás végén az üres kapu mellé is tudtunk passzolni. Ahogy ilyenkor lenni “szokott” a másik csapat viszont tudott gólt szerezni, így a bronzmérkőzés jutott nekünk.

A “kisdöntőre” hatott az edzői eligazítás, hiszen az egész torna legnagyobb arányú győzelmét aratva sikerült megszereznünk a harmadik helyet.

A torna legjobb játékosa díjat a végig magabiztosan és remekül játszó Pintér Petra érdemelte ki.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Színvonalas csoportba kaptunk besorolást és összességében a csapat remek hozzáállást tanúsított. Szuper teljesítmény nyújtottak a játékosok, így teljesen megérdemelten szereztük meg a harmadik helyet. Még akkor is, ha a csapat csalódásként élte meg, hogy nem tudott döntőt játszani. Gratulálok a lányoknak.”

Nincs sok pihenő továbbra sem a csapatnak, hiszen 2024. január 07-én 15:00 órakor a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért játszik, a sorozat esélyesének, a TF-nek az otthonában!

Vélemény, hozzászólás?