NŐI NB2: Megérkezett a harmadik téli szerzemény

Női felnőtt labdarúgó csapatunk immáron több felkészülési mérkőzésen is túl van, melyek során figyelemreméltó eredményeket is sikerült elérnie, többek között a holland élvonalbeli Telstar elleni döntetlennel és a Ferencváros U19-es csapatának legyőzésével.

A csapathoz eddig Nagy Vivien Szekszárdról és Balogh Mercédesz Debrecenből csatlakozott.

A téli harmadik igazolásunk a Puskás Akadémia játékosa Kóka Bíborka. “Bíbor” a Puskással U17-es országos bajnoki címet szerzett és tehetséget jól mutatja, hogy a korosztályos válogatottakba több alkalommal is meghívót kapott a korábbi Diósgyőr játékos.

A csapat gőzerővel készül a tavaszi szezonra, ahol a cél a dobogóra kerülés. Ennek jegyében hétvégén újabb nemzetközi mérkőzésre kerül sor, hiszen az ukrán másodosztály egyik élcsapatát, az FC Minajt fogadjuk hazai pályán – akikkel a hosszú távú együttműködésről is egyeztet a klub vezetősége.

 

Dr. Vitányi László vezetőedző:
“Nagyon örülök Bíbor érkezésének, hiszen beleillik abba a filozófiába, amelynek keretében keressük a klubhoz illő játékosokat. Biztos vagyok benne, hogy segíteni tud céljaink elérésében. Az biztos, hogy kapus frontot nehéz megtalálni azt a személyt, akire hosszú távon számíthatunk, mert sajnos a legtöbbször nem csak szakmai szempontokat vesznek figyelembe a kiszemeltek. Azonban ezt sem adtuk fel, de a keresés mellett az utánpótlásunkban lévő kapusok felkészítését, fejlesztését is magasabb szintre emeltük – mert, ha nem megy kívülről, akkor megoldjuk belülről.”

A csapat 2024. február 03-án 14:00 órától az ukrán FC Minaj ellen lép pályára a Felsővárosi Sporttelepen.

 

Vélemény, hozzászólás?