NŐI SZEKCIÓ: Juhász Andrásné, “Zsóka” visszatért

A sokak által „Zsóka”-ként ismert Juhász Andrásné visszatért Egerbe és mostantól a klub női szekciójának technikai vezetőjeként (is) tevékenykedik tovább. A visszatérés szó Zsóka esetében teljesen helytálló, bár az utóbbi kilenc évben neve egybe forrt a Füzesabonnyal – azért többen is tisztában vannak azzal, hogy Zsóka hol és hogyan kezdte pályafutását.

Klubunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy azon személyek, akik sokat tettek vagy tesznek a klubért, a városét, a labdarúgásért megtalálják Egerben a számításaikat – esetleg visszatérhessenek hozzánk.

Zsóka 1995 júliusában lett az akkor első osztályú női labdarúgó csapatunk szakosztályvezetője. Töretlen lelkesedését jól jellemzi, hogy 2001. februárjában a legjobb csapatvezetőként díjazták, mint az URFA bajnokságban résztvevő női NB1-es csapat vezetőjét. Irányítása alatt kétszer jutott az együttes a Magyar Kupa döntőjébe.
A 2001. május 16-án megjelent Heves Megyei Hírlapban Bódi Csaba jegyzetében egész egyszerűen ezt írta: „…A siker két legfőbb letéteményese Juhász Andrásné és Fekete Judit. A szakosztályvezető és a játékosedző, akik túlélési technikák terén akár diplomát is kaphatnának. Nekik köszönhető az, hogy életben maradt az a csapat…”
A 2001/2002-es szezonra már látszott, hogy nagy a baj és senki nem segíti a női labdarúgást, ezért ekkor Zsóka ügyvezető elnökként, majd a közgyűlés döntését követően elnökként próbált meg a csajoknak segíteni – azonban az akkor viszonyok közepette a megszűnés elkerülhetetlen volt és több éven át nem volt értékelhető női labdarúgás Egerben.

Zsóka ezt követően a Besenyőtelek férfi csapatának technikai vezetője lett az NB3-ban, melyet követően 2015-től napjainkig a Füzesabonyt segítette munkájával. Azonban a klub munkái mellett az MLSZ és annak területi szervei is igényt tartottak tevékenységére.

Mostantól ismét Egerben van Zsóka – hazatért és így látja új helyzetét:
„Hogy mit is gondolok az egri szerepvállalásról? Valahogy úgy érzem, hogy visszataláltam a régi kitaposott ösvényre! Lányokkal kezdtem a foci területén végzett munkát, amit nagyon szerettem és most újból közöttük lehetek! Mindig is vallottam, hogy a női csapatoknál szükség van egy női vezetőre, aki szinte ékként vesz részt a férfi edző és a csapat között! Remélem, hogy a csapat is elfogad, jó és sikeres lesz a közös munkánk! Persze még ott lesznek az utánpótlás csapatok is. Aki ismer, az tudja, hogy imádom a gyerekeket! Rajtam nem múlik, mindent megteszek, hogy a kicsik és nagyok, lányok és fiúk elfogadjanak!”

Vélemény, hozzászólás?