KLUBÉLET: Rólunk mondták

Az Eger U11-es csapata a Youth Talent Cup-on vett részt Törökbálinton az elmúlt héten, ahol találkoztunk a Budapest Honvéd, akadémiai szakmai vezetőjével, Fehér Péterrel.  A két klub szakmai igazgatója jó kapcsolatot ápol egymással, így honlapunknak lehetősége nyílt feltenni néhány kérdést Péternek, miközben csapataink egymással mérkőztek (Honvéd-Eger 2-2).

HONLAP: Hogy látod a klubunkat és a csapatainkat, mivel tornákon és a Dunamenti Ligában is gyakran találkozunk, így már van némi rálátása az Egerre?

FP: Igen, többször láttam a csapataikat és tudom, hogy az Eger a Tehetségközpontok, valamint a kiemelt képzési központok sorában, azaz az utánpótlás magas szintjén kapott besorolást. Nekem ami a legfeltűnőbb volt, hogy már az előző évhez képest is rengeteg fejlődést láttam a játékban és a játékosokon. Támogatók az edzők és egyértelműen látom, hogy a játékosnevelés, építés az elsődleges céluk.

HONLAP: Mennyire tudatosak a csapataink és a játékosok?

FP: Amikor kijövök egy mérkőzésre és egy tornára, már az első pillanatban látszódnak a mérkőző feleken a klub által képviselt filozófia és stílus. Ezt az Egernél tisztán láttam a csapatoknál, az edzők bátorították a játékosokat, hogy kezdeményezők legyenek. Egyénileg és csapatként is. Tehát, folytassák igy tovább, mert jó és minőségi játékosokat csak ilyen közegben lehet kinevelni. Köszönöm és sok sikert önöknek!

HONLAP: Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál!

Képek: Budapest Honvéd FC

Vélemény, hozzászólás?