LU19: Döntetlen a tavalyi bajnok otthonában

Leány U19-es együttesünk a bajnoki címvédő Nyíregyháza Spartacus otthonába látogatott. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

A szabolcsiak idén is a bajnoki címért hajtanak, amit jól jelez, hogy pontazonossággal álltak a tabella élén.

Lányainknak nem indult jól az utazás, hiszen a két leggólerősebb játékosunk, Jakab Zsófia és Bukta Nikoletta nem tudott a csapattal tartani, de a megszokott kezdőből hiányzott Bacsó Laura is.

A bajnokit a helyszínen tekintette meg a felnőtt csapatunk három meghatározó játékosa: Pintér Petra, Kota Szabina és a sérüléséből gyógyuló Kóka Jázmin is.

Ez pozitív hatással volt a lányokra, hiszen a mérkőzésen magunkhoz ragadtuk az irányítást és kétszer is vezettünk, de a döntő találatot nem sikerült bevinnük, így 2:2-es döntetlent értünk el, ami bravúrnak számít a javából.

Külön dícsérendő, hogy keretünkben 7 fő 2008-as és 2 fő 2007-es játékos szerepelt – a 2005-ös születésűeknek kiírt sorozatban!

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Elismerésem a lányoknak, hiszen nagyot küzdöttek. Fiatal csapatunk a mérkőzés több szakaszában is irányította a játékot, de a hazaiak táamdásaiban is volt veszély. Bár a csajszik szomorúak voltak a mérkőzés után, azért ez az eredmény nagy sikernek számít!”

Az együttes 2024. április 14-én 16:00 órától a BVSC otthonában lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?