NŐI NB2: győzelem a fővárosban

NB2-es női labdarúgó csapatunk vasárnap délben Budapesten, a BVSC-Zugló vendégeként lépett pályára. Az együttesünkben több hiányzó is akadt. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

A hazaiak egy stabil védekezést választottak, míg a mieink körülményesen és lassan játszották azt a focit, amit igazából tudnak. Így is sikerült többször a kapu elé érnünk, de a fővárosiaknak is akadt néhány helyzete. A második félidőben egy picivel jobban koncentráltak a hölgyek és végül négy gólos győzelmet arattak, így továbbra is a harmadik helyen állunk a bajnokságban.

A mérkőzés hajrájában Czakó Luca és Nagy Petra személyében két 15 éves játékos is debütálhatott a másodosztályú bajnokságban, akiknek pályafutásához további sok sikert kívánunk!

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nem vagyok elégedett, az utóbbi időszak eddigi talán leggyengébb játékát sikerült bemutatnunk – legfőképp a koncentráció terén. Ez persze semmit nem von le a hazaiak teljesítményéből, mert szervezetten játszottak. A csapat a szünet után egy kicsit fentebb kapcsolt, így végül megszereztük a három pontot. Két újoncunknak további sok sikert kívánok, bízom benne, hogy őket és az utánpótlásban pallérozódó többi játékost is motiválja a lehetőség.”

Az együttes legközelebb 2024. március 30-án 18:00 órától az Arany Bácska csapatát fogadja.

Szűcs Richárd BVSC-Zugló vezetőedző értékelése (BVSC-Zugló facebook):
“Az Egertől ki lehet kapni, de nem mindegy, hogy hogyan, és ahogy azt ezúttal a BVSC-s lányok tették, azelőtt csak kalapot tudok emelni. A meccstervünkhöz, annak betartásához és az ellenfél tudásszintjéhez képest a szezon legjobb első 45 percét játszottuk, amellyel talán meg is leptük őket. A meccs kimenetelében ugyan fontos volt a második félidő elején kapott gól, de, hogy közel 70 percig ez a meccs nyitott volt, az a mi érdemünk is. Az edzőnek mindig jó viszontlátni, ha a csapata a taktikát betartja és a feladatát elvégzi, ebből ezúttal csak egyetlen dolog hiányzott, amihez többször is nagyon közel álltunk, a pontos befejezés, a góllövés. A végére ugyan elfáradtunk, de egy egyénileg és csapatszinten is komoly kvalitással rendelkező csapatnak okoztunk fejtörést, és ezért büszke vagyok az összes játékosomra, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánok.”

A BVSC-Zugló labdarúgó szakosztály facebook oldaláról szemezgettünk pillanatképeket!

Vélemény, hozzászólás?