U10: Umagi élmények

U10-es korosztályú együttesünk a horvátországi Umagban szerepelt egy nemzetközi tornán. Nagy vàrakozàssal tekitnettek a srácok a tornára, hiszen tavaly òta rengeteg szép emléket, élményt szereztek.
A 64 korosztàlyos csapatot felvonultatò eseményen, nyol darab 8 fős csoportba sorsoltàk a nevezetteket. Olyan nagy nevű klubok szerepeltek a kupán mint a FC Barcelona, Juventus, AC Milan, LASK Linz, Hajduk Split, AC Parma, Red Bull Salzburg.
Az U10-es csapat a “D” csoportba kapott besorolàst ahol olyan ellenfelekkel talàlkozhatott, mint az AC Milan, Grazer AK, NK Celje.
A csapat tagjai:
Filep Zalán, Dancs Dominik, Juhász Örs, Kovács Barna Áron, Czank Csongor, Kun Levente, Király Soma, Szabó Zente, Menyhárt Tamás, Telek Marcell, Kereszturi Olivér, Czinege Balázs, Veres Ádám.
Kun Levente játékos élménybeszámolója:
“Először vettem részt az Umag Trophy-n. Nagyon jó volt a szállás, minden nap sétáltunk a tengerparton, a megnyitó is nagyon látványos volt. A csoportunkban erős ellenfelekkel kerültünk össze. Jó mérkőzéseket játszottunk, jó helyezést értünk el, azonban ha a csapat hozta volna a jobb formáját előrébb is végezhettünk volna. Nekem az első helyen végző AC Milánnal játszott meccs volt a legjobb, mert testközelből láthattuk, hogy a világ egyik legjobb klubjának utánpótlás csapata milyen játékot játszik. Nagyon határozottak voltak, gyorsak, pontosan passzoltak. Örülök, hogy sok játékpercet kaptam a meccseken, igyekeztem a legjobb formámat hozni.”
Nagy Barbara vezetőedző értékelése:
“A csoport sorsolást követően sejthető volt, hogy nem vár könnyű feladat a csapatunkra. A megszokottnál nagyobb méretű pályán (65×45) jàtszottuk a mérkőzéseket, les nélkül, illetve bedobàssal lehetett ùjbòl jàtékba hozni a labdàt. Ezek a szabàlyok a mi magyar képzésünkbe nincsenek, ezekhez kellett alkalmazkodnunk a horvát tùra soràn. Majdnem teljes kerettel tudtunk elutazni a vàrva vàrt eseményre. Az első napon a szàllàs elfoglalàsa utàn le is jàtszottuk az első mérkőzésünket, melyet győzelemmel vettünk és indulhattunk az esemény megnyitòjàra, ahol minden hely megtelt és a teli 5000 fös teniszstadion lelàtòjàn élveztük a most is fantasztikus megnyitò ünnepséget, melyen Juhàsz Örs U10-es jàtékos képviselhette a klubot és vonult be az Eger SE képviseletében magyar zàszlòval a kezében.

A tovàbbiakban a csoportmérkőzések soràn is érződött, hogy nagy bravùr fog kelleni a 16-ba jutàshoz, hiszen minden mérkőzésünket kemény pàrharcok, nagy mezőnymunka és rengeteg futàs jellemezte. A fizikàlisan és kondicionàlisan jòl képzett szlovén csapatok ellen nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen ők jobban alkalmazkodtak ehhez a pàlyamérethez. Rengeteget futottunk, illetve a pàrharcok olyan sok erőt kivettek a gyerekekből, hogy a kapu előtt sok  helyzetünk maradt kihasznàlatlanul. Hihetetlenül büszke vagyok a srácokra, nagyot melòztak minden mérkőzésen, profi hozzààllàssal és mentalitàssal igyekeztek végrehajtani az edzésen gyakoroltakat. Mint az később kiderült a csoportból továbbjutó AC Milan a tornagyőzelemig menetelt, a Grazer AK pedig a 6. helyen végzett, ez is azt mutatja, mennyire erős csoportban sikerült helytállnunk. Mi az ezüstágon az FC Atacante (olasz) elleni győzelemmel búcsúzhattunk az umagi Stella sport komplexumtól, ezzel a torna 23. helyén végezve. Egyénileg kiemelkedett csapatunkbòl a csapatkapitàny Kovàcs Barna Àron, aki remek kapu előtti megoldàsaival, bàtor cseleivel 6 gòllal csapatunk legeredményesebb tagja lett. Az egy évvel fiatalabb Kun Levente (2015) minden mérkőzésen rengeteg futàssal, fàradthatatlan mezőnymunkàval a pàlya minden pontjàn bevethető volt és nemzetközi szinten is kiemelkedett. Szabó Zente sok futással és a tőle megszokott harcossággal rengeteget dolgozott, mindvégig kiemelkedően teljesített. Kapusainkat is szeretném kiemelni, Zalán és Dominik a kapuban magabiztosan segítette a védelmet, mindketten végig összpontosítva a csapat erősségei voltak. Minden játékos dicséretet érdemel, elégedett vagyok, mind a hozzáállással, mind a pályán mutatott játékkal. Mindenki elmondhatja magáról, focizott az AC Milan ellen, mindemellett  a megnyitó ünnepségen szinte együtt “buliztunk” a gyerekekkel. Tengerparti séták, közös wellness, profi körülmények, pazar környezet és rengeteg közösségépítő játékokkal teltek az itt töltött napjaink. Ismét örök élmények részesei lehettünk!  KÖSZÖNJÜK minden szülő és klubunk az Eger SE támogatását!!!!”

Vélemény, hozzászólás?