U16: Szoros vereség a listavezető otthonában

U16-os korosztályú együttesünk a bajnokságot toronymagasan vezető, ezáltal a bajnoki címre jó eséllyel pályázó Szolnoki MÁV vendége volt. A részletes jegyzőkönyv ellenfelünkre kattintva érhető el.

A mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei, de törekedtünk a meglepetésre. Most is voltak fiatalabb játékosok a keretben, sőt egészen fiatalok is. A mérkőzéstől azt kaptuk amit vártunk, az első perctől kezdve nyomás alatt tartott minket a Szolnok, de a fiúk kulturáltan focizva állták a sarat. A félidő közepén egy általunk vitatható góllal a hazaiak megszerezték a vezetést, de ez nem szegte kedvünket, ahogy a hazai oldalon várták. A csapat a mentális állapotáról tett tanúbizonyságot és megmutatta, hogy tudnak ők is focizni, nem kapkodtak hanem játszottak, aminek a félidő vége előtt meg is lett az eredménye, hiszen egy kontratámadás után sikerült egalizálni az eredményt.

A szünetben a csapat rendezte a sorokat és a második félidei szervezettsége olyan volt, amilyennek lennie kellett. A második félidőben több helyzete volt a hazaiaknak amikor mindenki gólt látott, de nekünk volt egy kapusunk, aki mindent védett. A második félidő közepén egy sarokrúgás után a hazaiak ismét megszerezték a vezetést. Szerkezet váltva adódott nekünk is lehetőségünk az egyenlítésre, de az sajnos kimaradt.

Mondják sokan, hogy az eredmény számít, ami a mi esetünkben hatványozottan is igaz, de….
A szakmai stáb vallja, hogy az utánpótlás a játékosok fejlesztéséről, felépítéséről, neveléséről szól elsősorban, amíg ezt a fejlődést látjuk a fiúkon addig számunkra az eredmény másodlagos.

A kapuban kiemelkedően teljesítő Racsek Zoltán értékelése:
“Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésre utazunk Szolnokra, hiszen az első helyezettnél vendégeskedtünk. Az első félidőben a Szolnok akarata érvényesült, ami góllá is érett. Viszont az első félidő végén egyenlíteni tudtunk. A második félidőben pedig nagy akarattal mentünk fel a pályára. Mindenki küzdött és ment egymásért. Sajnos a második félidőben egy szögletből a Szolnok megszerezte a vezetést és ezzel a három pontot is. A meccs vége felé még adódott egy lehetőségünk amit sajnos nem sikerült berúgni. Örülök, hogy védéseimmel segíteni tudtam a csapatot. Dolgoznunk kell tovább a céljaink eléréséhez!”

Az együttes legközelebb 2024. május 04-én 16:00 órától a Filo SE vendége lesz.

Vélemény, hozzászólás?