NŐI SZEKCIÓ: Válogatott mérkőzésen léptek pályára játékosaink

A leány utánpótlás válogatottak tekintetében két folyamat találkozott szerdán Mátraházán.

Az egyik vonalon, az U14-es regionális válogatott felkészülése halad. A korosztályos válogatott a következő évi U15-ös magyar válogatott előszobája. A minél mélyebb merítés érdekében a 14 esztendős lányokat négy régióba sorolják be, így gondoskodva arról, hogy mindenki “képbe” kerülhessen. A nyár elején pedig Telkiben a négy régióválogatott mérkőzik meg egymással, hogy nyárra kialakuljon az U15-ös magyar válogatott bő kerete. Ebben a csapatban, az Észak-Keleti válogatottban, a felkészülési mérkőzésre meghívást kapott Csirmaz Dorina, Csengeri Lili, Dobóczi Fanni, Beksi Dalma és Pifku Noémi.

A másik vonalon, a Heves vármegyei U16-os korosztályú együttes felkészülése zajlik, akik a nyáron nemzetközi mérkőzésen lépnek pályára. A korosztályos válogatott Hargita megye legjobbjaival méri majd össze tudását, akikkel már évek óta szoros kapcsolat alakult ki. A vármegyei válogatottba több játékosunk is meghívásra került, azonban különböző okok miatt néhányan nem tudtak a mérkőzésen az edzők rendelkezésére állni, de ettől függetlenül is pályára lépett Szerencsi Hanna, Pócs Réka, Nagy Petra és a csapatkapitányi posztot betöltő Polányi Petra.

Az edzőmérkőzést követően a jelenlévő egri lányok összeálltak egy közös képre.

Megállapítható, hogy nagy potenciál van a “kicsik” korosztályában, néhány egészen “extra” teljesítményt is láthattunk.

A mérkőzést az U14-es csapat nyerte meg.

Az esemény rangját jól jelzi, hogy a találkozót megtekintette a teljesség igénye nélkül, Dénes Dorka MLSZ női szakág vezető, Kiss László MLSZ koordinátor, Turtóczki Sándor MLSZ U15-ös korosztály szövetségi kapitány.

Vélemény, hozzászólás?