U17: Évértékelő

A 2007-es születésű korosztály a 2022/2023-as szezonban, az U16-os bajnokság második pozíciójában végzett, így az U17-be lépve, vártuk az együttestől a jó szereplést, de már tisztában voltunk azzal is, hogy a felnőtt csapat felé is többen kopogtatnak.

A csapat, a bajnokság során sokáig harcban volt a bajnoki címért és végül a második helyre futott be. Az együttes a bajnokság során a legkevesebb gólt kapta és a második legtöbbet szerezte. Mérkőzésenként több, mint három találatot szerzett. A házi góllövőlistán Kelemen Balázs végzett az élen 23 találattal, amellyel a teljes mezőnyben is hatodik helyen tudott végezni.

A korosztály nagy sikere, hogy többen is bemutatkozhattak a felnőtt mezőnyben, hiszen a vármegyei első osztályban Hegyi Zalán két alkalommal, Mester Csanád és Kelemen Balázs három-három alkalommal, Sztrapkovics Péter négy mérkőzésen volt keretben.

Mellettük több olyan játékos is volt, aki mindkét felnőtt csapatunk mérkőzés keretében helyet kapott, így Barta Csongor (4 megyei, 1 NB3-as), Molnár-Nagy Marcell (11 megyei, 12 NB3-as), Hamar Botond (2 megyei, 1 NB3-as), Koczka Krisztofer (4 megyei, 14 NB3-as), Németh Gábor (11 megyei, 15 NB3-as) is szerepet kaphatott a nemzeti bajnokságban.

A csapatot Pápai Zoltán vezetőedzőként, míg Szent-Ivány Szilárd másodedzőként irányította.

Pápai Zoltán vezetőedző évértékelése:
“2023 júliusában kezdte meg a felkészülést az Eger SE U17-es csapata. A felkészülés sikeresnek volt mondható és egyértelműen ki lett tűzve célul a játékosok elé, hogy minimum az 1-5 helyen kell végeznie a szezonzárásánál. Ezt nem elvárásként, hanem reális célként lett kommunikálva, mivel az előző idényekben is szép eredményeket ért a csapat. Az a tudás, ami nekik van, szorgalmas és eltökélt munkával biztatóan mutatott a csapat céljainak elérése irányába.
Szeptember 2-án játszotta a csapat az első bajnoki mérkőzését. A téli szünetre 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel ment pihenni az együttes. Így két ponttal voltunk csak lemaradva az első helyezett DEAC-tól. Egész félévben sulykolva volt, hogy magasztosabb célokért küzdünk és sikeresnek mondhatjuk a szezon első felét, viszont ugyan ennyi még hátra van és még nehezebb lesz, mint volt. A srácok átérezték a helyzet súlyát és maguk között kialakították azt, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot és ezért fognak küzdeni tavasszal.
Téli felkészülés alkalmával új lendülettel tértek vissza a srácok és álltak bele újra a munkába. Tudtuk, hogy csak is akkor fogunk tudni küzdeni a trófeáért, ha minden meccsünket megnyerjük. A csapat egyszer sem hibázott a 21. fordulóig, ahol az első helyezett DEAC-ot fogadtuk hazai pályán. Ha nyerünk megelőzzük őket egy ponttal. Jó színvonalú mérkőzés volt és a második félidőben három darab 100%-os ziccert hibáztunk, ami a végén meg is bosszulta magát. Így már több ponttal ment előttünk a DEAC, de tudtuk, hogy ez nem lehet kifogás arra, hogy feladjuk. Végig kell ugyan ezzel a lendülettel csinálnunk a szezont és több fordulóval a vége előtt már bebiztosítottuk a második helyünket. Sajnos idén is csak az ezüst jött össze, de ez sem csorbítja azoknak a sikereknek a szépségét, amit elértünk közösen és a klubnál.
Gondolok itt a felnőttfutballba való beintegrálásra, felfelé áramoltatásra és a játékos fejlesztésre. A csapat nem csak a bajnokságban teljesített jól, hanem a kupában is. Ott sikerült a velünk egy bajnokságban játszó DEAC-ot és a magasabb osztályban szereplő Sajóvölgye Focisuli SE-t kiejteni. A negyedik fordulóig jutott a csapat, ahol a magasabb osztályban szereplő Újpest FC-vel találkoztunk. Sajnos a téli felkészülés vége és a sok betegség, sérülés, rányomta a bélyegét az eredményre. Viszont így is szépen teljesített a csapat, a srácok nagyon szerettek volna még továbbjutni, hogy összetudják mérni magukat akadémiai szintű csapatokkal is. Ez nem sikerült, viszont jó volt tapasztalatszerzésnek és élménynek.
Edzőként nagyon örültünk, hogy ilyen sikeres szezon zárhattunk, de emellett meg kell említenünk mást is. Tavaszi mérlegünk 10 győzelem,2 döntetlen és 1 vereség. A csapat kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban és a második legtöbb gólt szerezte, amiért hatalmas dicséret illeti őket. Külön öröm és büszkeség számunkra, hogy Kelemen Balázs 26 mérkőzésen 23 gólt szerzett, amivel házi gólkirály lett. Ráadásul a klub filozófiának megfelelően rengeteg felnőtt percet szereztek a kiemelt tehetségeink: Németh Gábor, Koczka Krisztofer, Kelemen Balázs, Molnár-Nagy Marcell, Hamar Botond, Barta Csongor, Hegyi Zalán és Mester Csanád is több Heves megyei felnőtt bajnokin lépett pályára és többen is szerephez juthattak az NB3-as felnőtt csapatban. Reményeink szerint már az első csapatban kezdik meg a felkeszülést és számítunk rájuk a következő szezonban még nagyobb szerepet tudnak vállalni a bajnokságban.
Szakmailag nagyon hasznos volt az idei szezon, egyénileg és csapatként is rengeteg fejlődtek a gyerekek. A legtöbb mérkőzésen a csapat olyan játékot nyújtott, ami bizakodásra ad okot és megmutatták, hogy lehet rájuk számítani minden téren ez által a csapat egység még tovább erősödött.
Összeségében nagyon sikeres szezon zártunk minden szempontból és csodálatos érzés részese lenni ennek.”

Vélemény, hozzászólás?