LU19: Döntetlen a másik csoport bajnokával

Leány U19-es labdarúgó csapatunk, második felkészülési mérkőzését játszotta pénteken a Felsővárosi Sporttelepen. Ellenfelünk a tavalyi Dél-Nyugati csoport bajnoka, az NB1-es felnőtt csapattal rendelkező Astra HFC-Üllő együttese volt.

Nem a legjobb előjelekkel készültek a lányok, hiszen rengeten utaztak el és többen is betegséggel, sérüléssel küzdöttek. Mindezek mellett volt, aki sérülten vállalta a játékot. Szegény embert az ág is húzza elv alapján, a második félidőre az apró “bibik” súlyossá váltak és a szünet után már csak 10 emberrel tudtunk játszani.

Egy izgalmas, jó mérkőzést láthattak a kilátogatók, ahol két gólos előnyünket követően szépítettek a vendégek, majd egy véleményes büntetőből kiegyenlítettek. A korosztályhoz képest magas színvonalat és iramot hozott a derbi, így feltétetlenül megérte játszani az Astra ellen.

EGER SE LU19 – ASTRA HFC ÜLLŐ LU19 = 2:2 (1:0)
egri gólok: Csengeri Lili, Jakab Zsófia

EGER:
Szerencsi Hanna – Pócs Réka, Végh Diána, Bartalis Júlia, Veres Vivien, Kóka Bíborka, Jakab Zsófia, Bacsó Laura, Stránszki Alexandra, Bukta Nikolett, Csengeri Lili.
csereként pályára lépett: Pifku Vivien

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Sajnos a mérkőzés napjára eléggé elfogytunk, azonban úgy értékeltük, hogy mindenképpen szeretnénk játszani a rendkívül erős és jó színvonalat képező Astra ellen. Sajnálom, hogy a második félidőre már csak tíz emberrel tudtunk játszani, de aki pályára lépett azoknak nagyon megérte. Remekül küzdöttek a csajok és helyenként jól is játszottak. Meglátásom szerint jó színvonalú mérkőzés volt, bízom benne, hogy az Astra-val kialakult kapcsolatot tovább tudjuk folytatni! Köszönjük, hogy elutaztak és sok sikert kívánunk nekik!”

Az együttes utolsó felkészülési mérkőzésére 2024. szeptember 01-én 16:00 órától kerül sor, amikor az Újpest csapatát látjuk vendégül Egerben.

Vélemény, hozzászólás?