NŐI SZEKCIÓ: Válogatott edzőtáborban jártunk

A Női U15-ös labdarúgó válogatott a hét első felében Lipóton edzőtáborozott. A keret az edzések mellett, felkészülési mérkőzést is játszott, amely ezúttal rendhagyó módon nem nemzetközi volt, hanem egy fiú csapattal mérték össze tudásukat!

A keretbe meghívást kapott klubunkból Pifku Noémi és Csengeri Lili is, de Lipóton ismét találkozhattak korábbi játékosunkkal Németh Kirával, így elmondhatjuk, hogy egy egész jelentős egri kontingens húzhatta magára a címeres mezt.

Nem mehetünk el szó nélkül, hogy a korosztályos válogatott mellett a masszőri feladatokat Hajba Ferenc, azaz “Frankie” látja el – így teljes az egri részleg.

A gyakorló mérkőzésen aztán egészen elképesztő dolgoknak lehettünk szemtanúi, hiszen amellett, hogy a csajok magabiztosan nyertek, játékosunk Csengeri Lili 5 (!!!) találatot ért el a siker során.

A lányokat megkértük egy értékelésre a mögöttük hagyott időszak vonatkozásában.

Pifku Noémi:
“Amint a szezon előtti felkészülés elkezdődik azonnal érezni lehet a csapat energiáját es az új kezdetek előtti izgalmat. Minden gyakorlat, legyen az futás, erőnléti edzés, technikai tréning vagy felkészítő mérkőzés hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozhassuk. Edzések során új játékosokkal ismerkedtünk meg, próbáltunk minél többet segíteni nekik. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is készültünk a szezonra. Kemény volt, de a felkészülési időszak mindig lehetőséget ad arra, hogy fejlődjek és új kihívások elé állítsam magam. Azért készültünk ilyen keményen, hogy minél jobb helyezést érjünk el a bajnokságban. Nemrég meghívást kaptam a Magyar Válogatott U15-ös leány csapatának második három napos összetartására Lipótra. Nagyon izgalmasak és változatos edzések voltak és egy felkészülési mérkőzés az Ásványi serdülő fiúk ellen amit magabiztosan megnyertünk. Az edzések során sokat tanultunk egymás játékstílusáról és erősségeiről. Nagy hangsúlyt fektetünk a csapatkohézióra, ami segített, hogy jobban megismerjük egymást és egy erős közösséget alkossunk a pályán. Büszke vagyok arra, hogy a válogatott keretébe nem egy akadémia, hanem az Eger SE játékosaként kerültem, és a mostani tudásom az itt velem foglalkozó edzők hozzáértését dicséri.”

Csengeri Lili:
“Immáron második alkalommal került sor az U15-ös leány válogatott edzőtáborára, melyen Pifku Noémi csapattársammal együtt vettem részt. A legnagyobb megmérettetésre szeptember 27. és október 5. között kerül majd sor, ugyanis a továbbjutó 20 játékos Bulgáriába utazik UEFA Development tornára. A második összetartás is hasonlóan jól sikerült mint az első, az edzések mellett mérkőzést is játszottunk, amit győzelemmel zártunk. Hazai vizekre evezve szeretném elmondani, hogy külön öröm volt számomra hogy az ESE felnőtt női csapatával csinálhattam végig a nyári felkészülést, és pályára léphettem velük edzőmeccseken is. Az U16-os edzéseket egy régi-új edzőpárossal kezdhettük meg. Csapatunkba több új játékos is érkezett, akik elszántan, kitartással szálltak bele a munkába, és az első bajnoki mérkőzésünket így győzelemmel fejeztük be. Kívánom, hogy ebben az évben is dolgozzon mindenki odaadóan és zárjuk együtt sikeresen a szezont! Hajrá Eger!”

Hajrá Csajok, Hajrá Magyarok! Csak az Egeeeeer!!!

Vélemény, hozzászólás?