Eger SE II.: Keményen kell harcolni, mert jövőre csak egy osztályos lesz a megye kettő

Már korábban is hallani lehetett pletykát arról, hogy a megyei igazgatóság a következő szezontól visszatér egy már jó bevált rendszerre a megyei II. osztályban. Az idén két, nyugati és keleti csoportban zajlanak a küzdelmek. A keletiben az Eger második csapata is szerepel Szabó Béla vezetésével.

Úgy tudjuk, hogy 16 csapattal tervezik elindítani majd a pontvadászatot, ami átszervezéseket is igényel majd. A bajnokság végén a két csoport első helyezettje feljut, illetve az utolsó kiesnek majd.  Helyettük természetesen majd érkeznek a megyei I. osztályból kieső és a Megyei III. osztályból feljutó együttesek.  Természetesen ez a legjobb eset, hisz tudjuk, nem minden esetben vállalják csapatok a feljutást magasabb osztályba.

 

De ami számunkra még fontosabb, hogy a pontvadásza 2-tól 8-ik helyig végző együttesek jövőre is tagjai lehetnek majd az egycsoportos megye kettőnek, a többiek pedig kiesnek a megyei III. osztályba. Szabó Béciék jelenleg az ötödikek a pontvadászatban, ami azért óvatosságra adhat okot. De ha a mutatott játékot nézzük, akkor kijelenthetjük, nem jelenthet gondot a bennmaradás a csapatnak. A még bennmaradást érő 8. helyen álló Kisköre hátránya már 7 pont.

 

Ha tetszik cikkünk, netán szereted az egri labdarúgást és netán napi szinten friss hírekre vagy kíváncsi akkor lájkold facebook oldalunkat a linkre kattintva.

 

Vélemény, hozzászólás?