Magabiztos győzelmet arattunk a Bogács ellen

Fotó: Tiszlavicz Luca

Előkészületi mérkőzés, Eger – Északi Sporttelep

Eger SE – Bogács Thermálfürdő KSK 4-0 (2-0)

Vezette: Szabó Béla

Eger: Bollók G. – Dóczi I., Sebe A., Lakatos B.,, Farkas K.,  – Dorkó A. ,  Kaló Á., Dobos A., Szövetes K., Szucsik Á.,  – Gresó M. Csere: Sebe Márk, Podolecz Péter, Árvai Ádám, Antal Zsolt

Gól: Szucsik Ádám(2),  Dobos Attila, Gresó Mátyás

 

Jól kezdték a mérkőzést a mieink, már a legelején ráerőltették akaratukat a vendég bogácsiakra. A Borsod megyei alakulat a védekezésre rendezkedett be, ami igen masszívnak bizonyult, így az első tíz percben nagy helyzet nem alakult ki. Gresóék többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezt a vendégek kapusa ( aki most a tőlünk kölcsön kapott Sopronyi volt)rendre hatástalanította. Az első ígéretesebb lehetőségre a 12. percig kellett várni, ekkor Dorkó kapott remek labdát a jobb szélen, szépen cselezett befelé, majd a középre rakott labdája Kaló Ádámot találta meg. Sajnos lövését blokkolta az egyik vendég védő.

15 perc után a vendégek is magukra találtak. Igaz még ekkor is többnyire védekeztek, de már sokkal gyorsabban felértek a kapunk elé,  és a kontráik ha nem is nagy, de veszélyeket  hordoztak magukba. Nekünk továbbra is főleg Dorkó Alex révén a jobb szélen folytak a támadásaink., de az utolsó passzokba rendre hibák csúsztak, egészen a 22. percig. Ekkor Farkas jobboldali beadását Szucsik belsőzte a kapuba. 1-0.

A gólt követően sem álltunk meg, folyamatosan letámadtunk, egy ilyen labdaszerzést követően  ismét Szucsik próbálkozott 16 méterről, de nagy lövését Sopronyi védte. A következő próbálkozás is a miénk volt, Szucsik remek indítását követően Szövetes futott el a bal oldalon, de lövése a jobb kapufa mellett suhant el. A mérkőzés ezen időszakában a bogácsiak csak a védekezéssel foglalkoztak, a támadásokra már nem futotta erejükből.  Mi pedig szemre is tetszetős támadásokat vezettünk. Nagyon érett a második gól,  ami csak nem akart jönni. De szokták mondani, ami késik nem múlik. Egy vendég szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottunk a 40. percben, amit Dobos nagyon magabiztosan lőtt a léc alá. 2-0. 

 

A szünetben többet cserélt együttesünk. Pályára lépett Sebe Márk, Podolecz Péter, Árvai Ádám és Antal Zsolt is.  A második félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát és Árvai révén két kisebb lehetőségünk is volt, de sajnos ezekből nem sikerült gólt szereznünk.  A harmadik találatra a második félő 15. percéig kellett várni. Ekkor Gresó lépett ki egy jó labdával és 7 méterről kilőtte a hosszú alsót. 3-0. Ha egy üzlet beindul. nem telt el 2 perc és egy jó eadást követően Szucsik megszerezte második gólját. 4-0.

 

Az első komoly Bogács helyzetre a 65. percig kellett várni, ekkor a vendégek egyik támadója üresen lépet ki, de Bollók Gabi fantasztikusat védett.  Ezt követően túl nagy iram sem volt, helyzet meg annál kevesebb. Az Eger továbbra is irányított, de a játék többnyire mezőnyben folyt csak. Így nem nagy csoda, hogy az eredmény már nem változott.

 

Szövetes Krisztián:  Nagy fölényben játszottunk, végig uraltuk a mérkőzést, még nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. Sok helyzetet kihagytunk. Azért egy jó ellenfél volt, gratulálunk nekik.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?