Magyarország elit U10-es csapatai lesznek jelen, természetesen a mi csapatunk is

Kezdjük rögtön az elején meséld el nekünk mi is ez a torna pontosan, hiszen a Bajnokok Ligájára mindenki felkapja a fejét.
Szakál Csaba: A világon a legnagyobb nemzetközi, utánpótlás labdarúgó torna, amit minden évben az U10-es korosztálynak rendeznek meg. A Bajnokok Ligája helyszíneit, Ausztriában található, kisebb-nagyobb stadionok adják. A fő döntő előtt, 50 kvalifikációs helyszínen, 1000 csapat méri össze a tudását, hogy oda kerüljön a legjobb 128 közé. Tehát az 50 helyszínről, összesen 100 csapat jut tovább, plusz ehhez csatlakozik 28 elit futball akadémia. Így alakul ki a végleges mezőny.
Hogyan kerültetek ti ide?
Szakál Csaba: Tulajdonképp az interneten nézelődtünk a kollégámmal és akkor pillantottuk meg, hogy Magyarországon is lesz egy kvalifikációs helyszín, amit az UTE Labdarúgó Akadémia rendez meg idén. Rögtön írtunk is az Újpest szekció vezetőjének Moskovits Gabinak, hogy ide bárki jelentkezhet aki szeretne, vagy meghívásos alapon működik a dolog? Akkor kaptuk a tájékoztatást, hogy “bárki” nem, de minket nagyon szívesen látnának és meghívtak minket. Természetesen azonnal elfogadtuk.
Hatalmas tényleg a megtiszteltetés, de gondolom, azért ez nem kevés munka eredménye.
Szakál Csaba: Igen! Ez valóban nagyon nagy megtiszteltetés és óriási öröm volt számunkra! Rengeteget foglalkozunk a korosztályainkkal és igyekszünk megtenni minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy egyszer a felnőtt Bajnokok Ligájában is bemutatkozzanak és ne csak az U10-ben!
Beszéljünk egy kicsit a tornáról. Milyen együttesek lesznek ott? Kiket érdemes megemlíteni?
Szakál Csaba: Úgy gondolom, hogy nem hibázok nagyot, ha azt mondom, Magyarország elit U10-es csapatai lesznek jelen. Nem emelnék ki külön senkit közülük! Minden résztvevő csapat, szenzációs egyéni játékosokból áll, illetve csapatszinten is játsszák a futballt és nagyon magas színvonalat képviselnek. Nagyon sok olyan 2007-es csapat van, akik nem vesznek részt valamilyen oknál fogva, ők is iszonyatosan jók és legalább még 50 klub itt lehetne a kvalifikáción, akik úgy szint szenzációsak.
Kemény menet vár a Fűkő-Szakál edzőpáros tanítványaira!

 

Jöjjön a csoportunk. Első ránézésre nem könnyű. Mondhatjuk, hogy brutális.
Szakál Csaba: Ilyen szemszögből is meglehet közelíteni, hogy brutális, de véleményem szerint sokkal találóbb a “mumus” jelző. Mindegyik csapattal nagyon sokszor találkoztunk már tornákon, kölyökligán és a kiemelt Bozsikon is. Hol kikapunk, hol nyerünk ellenük. Nagyon változó! Mind az öt ellenfelünk, a sok passzos játéknak a híve és szerencsére, nem az előre rúgom a labdát, majd lesz belőle valami ott a másik kapu előtt témára építik a játékukat. Szóval biztos, hogy 5 nagyon magas színvonalú, pörgős, már már “férfias” meccset fogunk játszani a csoportban.
Milyen a torna lebonyolítási rendszere?
Szakál Csaba: A lebonyolítási rendszer nagyon jól el lett találva. A csoport küzdelmek alatt játszunk öt mérkőzést, ha 1-4. hely egyikén végzünk, akkor továbbjutás a legjobb 16 közé és nyolcaddöntő, ha 5-6. helyen akkor alsó ágon folytatódik a küzdelem 17-24. helyekért.
Mi az elvárás a fiúkkal szemben? Határ a csillagos ég?
Szakál Csaba: Természetesen megnyerni a kvalifikációs tornát és kijutni a Világ döntőre. A viccet félretéve! Abszolút nincs különösebb elvárásunk feléjük. Annyit szeretnénk csak, hogy a legjobb tudásuk szerint futballozzanak és maximálisan tegyék oda magukat, mindenféle stressz és izgalom nélkül, felszabadultan, élvezve a játékot. Ha azt játsszák amit ők valójában tudnak és nem lesznek görcsösek pályán, akkor különösebb gond nem lehet. Szurkoljon mindenki a srácoknak szombaton. Hajrá ESE!

Vélemény, hozzászólás?