A DVTK ellen folytatódott az NBI-es bajnokság mieink számára

NBI, U12 

Eger SE 0-2 Diósgyőri VTK

Eger: Egyed Dániel, Ferenczi Soma, Németh Gábor, Grassi Elia, Fűkő Dominik, Hegyi Zalán, Tari Bendegúz, Kelemen Balázs, Molnár Gábor, Mester Csanád, Briz Csongor, Hamar Botond

Szakál Csaba:  Fizikálisan egy nagyon erős DVTK ellen szenvedtünk vereséget hazai pályán. Hozzá kell tennem, hogy tizenkét játékosomból nyolcan egy évvel fiatalabbak voltak mint az ellenfelünk. A keretben heten voltak akik szombat, vasárnap is végig játszották a Kölyökliga mérkőzéseket és közel 200 játékperc volt a lábukban. Az mérkőzés első 15 percében nagyon álmosan kezdtünk. Egyfolytában le voltunk maradva, el voltunk csúszva és körülményesen, lassan játszottunk. Azt éreztem a fiúkon, hogy megvoltak illetődve és kicsit talán féltünk is a termetesebb ellenfelünktől. Különösebb veszélyt nem jelentett ebben az időszakban a DVTK. A 16. percben egy közepén pattogó labdát nem tudtunk felszabadítani a kapunk előtt és a nagy tömörülésben ellenfelünk elé került a labda, amit gólra váltottak. A bekapott gól viszont jót tett a csapatnak és elkezdtük játszani a játékunkat, átvettük az irányítást. Ezután kb. négyszer mentünk a kapusok ellen, de vagy mellé rúgtuk vagy hárítani tudott. A második félidőben abszolút támadólag léptünk fel és folyamatos nyomás alatt tartottuk a DVTK-t. Abszolút nem hagytunk nekik teret és nem engedtük, hogy játszani tudják a játékukat. Ebben a félidőben is négyszer-ötször tudtunk kiugrani de egyszerűen nem tudtuk a nagyobbnál, nagyobb ziccereinket gólra váltani. A végén kinyíltunk és egy kontra után megszerezték a második találatukat. Ha jól emlékszem ez volt a harmadik lövésük a mérkőzés folyamán. Összességében sok dologban van hiányérzetem, de legfőképp a helyzetkihasználásunkkal kapcsolatban. Nem engedhetjük meg magunknak egyetlen ellenfelünk ellen sem, hogy ennyi ziccert elpuskázzunk, mert gólok nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Sajnos sok volt az átlagos teljesítmény a csapatban és hiányzott a kellő átütőerő. Nem a jobbik csapat nyert ma. A különbség az volt, hogy ők értékesítették a helyzeteiket, amelyből nem volt túl sok, mi pedig hiába dolgoztunk ki a mérkőzés folyamán hét-nyolc helyzetet vagy a kapusuk tudott védeni, vagy mi rúgtuk mellé. Minden sikerült, csak a gólszerzés nem, de a futballban a szerencsére is szükség van. Jó úton járunk, de sokat kell még dolgoznunk. Gratulálok a DVTK csapatának és további sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

NBI, U13

Eger SE 0-11 Diósgyőri VTK

Szakál Csaba: Kemény lesz ez az évad ezeknek a fiúknak. Minden tiszteletem az övék. Fiatalok vagyunk,nem szabadna még ezen a pályán játszanunk, de nem tudunk mit tenni. Ez a feladat ezt kell megoldani. Haladunk tovább és azért dolgozunk, hogy egyre szorosabb mérkőzéseket játszunk.

Vélemény, hozzászólás?