NB III. – Csapatunk új vezetőedzője Klink Zoltán

 


NB III-as csapatunk a 2019-2020-as bajnokságnak új edzővel vág neki, Klink Zoltán személyében.


Új vezetőedzőnket honlapunkon kérdeztük múltjáról és a terveiről az Eger SE-nél.


Elsőként kérem mutassa be eddigi pályafutását, kapcsolatát a labdarúgással?

– 1974-től vagyok igazolt labdarúgó Vasas-ban kezdtem el és ott is fejeztem be 1992-ben. A katonaság alatt az Újpesti Dózsa-ban lettem NB I-es labdarúgó, majd visszatértem az anyaegyesületembe, de egy makacs térdsérülés miatt idejekorán kellet befejeznem pályafutásomat. 74 NB I-es meccsel a hátam mögött a fociról elszakadtam és testépítés és a fitnesz világában találtam meg a számításomat. A Nemzetközi Testépítő Szövetség erőnléti edző képzését vezettem hét éven keresztül, majd a Vasasnál voltam erőnléti edző, ebből az első csapatnál két éven keresztül. Majd éles váltással elvállaltam Erdei Zsolt felkészítését és Kammerer Zoltán erőnléti edzését, ennek az lett a végeredménye, hogy madár megnyerte a profi mérkőzését, Zoli pedig olimpiai ezüst érmet nyert Londonban. Ezekkel párhuzamosan a női vízilabda válogatott mellett is dolgoztam, amivel szintén Londonban, az olimpián negyedik helyet értünk el, de nyertünk Európa Bajnokságon és Világbajnokságon is érmet. London után a csapatomhoz kapcsolódott Verrasztó Dávid és Kozma Dominik úszó, akikkel szintén sok világversenyt nyertem. Rio előtt megkeresett az edzőképzés vezetője Szalai László és olyan elképzelést vázolt fel, amire nem mondhattam nemet és elvállaltam az erőnléti képzés vezetését ezzel párhuzamosan az U21 válogatott erőnléti edzője is lettem. A világbajnokságra készültünk amikor megjelent Bernd Storck és magának akarta és meg is kapta a válogatottat, ezzel zárult az MLSZ és az én kapcsolatom. Továbbra is maradtam a fociban és a 3. kerületi TVE fejlesztési igazgatója lettem és mellette az U19-es csapat edzője és a felnőtt csapat mellett is dolgoztam. Személyi ellentétek miatt 2017-ben közös megegyezéssel elváltak útjaink. Azután, hogy kiderült hogy szakítottam a 3. kerület-tel Kammerer Zoli megkeresett. Mivel megvolt az edzői végzettségem elvállaltam a felkészülését és ismét világkupát és világbajnoki ezüstérmet nyertünk együtt. Persze a szívem visszahúzott a focihoz, így Gödön, ahol laktam elvállaltam a szakmai igazgatói posztot és az U17 utánpótlás csapatot vezetését. Ezt az időszakot egy tartalmas és szép évnek tekintem az életemben.

Hogyan került képbe Eger, az Eger SE csapata?

– Az egész Szakál Csaba megkeresésével kezdődött és egy közös munkát javasolt. Felvettem a kapcsolatot Harmati Péter operatív igazgatóval, akivel egy igen tartalmas, közel három órás beszélgetés után egymás tenyerébe csaptunk. Eger egy gyönyörű város és labdarúgó klubja megérdemli, hogy a minél hamarabb az NB II-ben szerepeljen, ebben szeretnék minél több segítséget nyújtani a csapatnak és a városnak. 

Mire számíthatnak a játékosok a nyári felkészülés során?

– A profi osztályban még nem volt ilyen felkészülés, sőt valószínűleg az egész országban sem, amit itt fogok megvalósítani. Ez tanítottam az edző képzésen, azonban valószínűleg a sok járulékos munka miatt azt nem voltak hajlandók sehol sem elvégezni. Nos most adott a helyzet, tehát ezt a munkát a heti 10 edzéssel itt fogjuk elvégezni. Hiszek magamban, hiszek a csapatomban és hiszek abban hogy jövőre az NB II-ben fogunk harcolni a feljutásért.

Milyen szakmai stábbal szeretné megvalósítani az elképzeléseit?

A segítőm Szakál Csaba lesz, aki fiatal, agilis edző, az utánpótlásmunka után ideje már, hogy a felnőtt fociban is kipróbálja magát.

 

Köszönjük a válaszokat, az elképzeléseinek megvalósításához sok sikert kívánunk!

Bízunk benne, hogy egy év múlva már az NB II-es felkészülésről tudunk beszélgetni!


 

 

 

Vélemény, hozzászólás?