U14 leány – Őszi szezon értékelés: Hétről hétre nagyon sokat fejlődtek


Az őszi összefoglalók sorában most az Eger SE U14 leány csapatról tudhatunk meg többet Kollár Péter vezetőedző jóvoltából.


Az edzéseket 2019.08.12. kezdtük el 12 fővel. A lányok belevetették magukat a tréningekbe és készültek az új kihívásra, amely az MLSZ Észak- Keleti csoport ¾ pályás U14-es bajnoksága jelentette.
Hétről hétre nagyon sokat fejlődtek a gyerekek és érezni lehetett, hogy jó úton haladunk, stabil csapat leszünk a bajnokságban.
Szeptemberben elkezdődött az iskola, itt volt némi visszaesés, de ez sajnos az iskola kezdéssel jár, néhol betegségek és egyéb okok hátráltattak minket, de átvészeltük.
Ezzel párhuzamosan elkezdtük a lányok feltérképezését így nagy örömünkre két kislány csatlakozott hozzánk Recskről, akiknek jól sikerült beilleszkedni hozzánk, az év vége felé Egerszalóktól (Verpelét) is látogatja már két lány az edzéseinket. Az iskolák látogatását is elkezdtük Hegedűs Zsolti kollégámmal, aminek köszönhetően újabb lányok csatlakoztak hozzánk így a létszámunk 20 fő fölé nőtt, amit a mai napig tudunk tartani mivel a lányok nagyon megszerették ezt a gyönyörű sportágat, mert mint tudjuk a foci több mint sport!
Vannak kiemelkedő tehetségeink, akik később szerintem egy szép karriert fognak tudni befutni, és akikhez a többiek szépen lassan felfognak zárkózni ehhez természetesen sok türelem és kitartás kell részükről és részünkről, az edzéseken való részvétel elengedhetetlen, de mi maximálisan támogatjuk őket. A következő fél év tervei hogy elinduljunk a lányokkal a Bozsik U11- U13-as fiúk között ezzel mindenkinek lehetőséget adva és egy fajta átjárást biztosítva a két csapat között. MLSZ U16-os csapat kialakításába fogjuk fektetni energiáinkat már a 2020-as őszi bajnokságra gondolva.
A bajnokságban a Diósgyőri VTK, Kisvárda, Debrecen, Mezőkövesd, Nyíregyháza csapataival csaptunk össze. Miden mérkőzésen mindent megtettek a lányok, helyenként szenzációs volt a játék szebbnél szebb megoldások cselek, gólok jellemeztek minket, mi nem vagyunk egy védekező csapat így minden meccsen a győzelemre játszottunk. Vannak nálunk rutinosabb csapatok, akik több mérkőzést tudtak eddig játszani, de fiatal csapatunk semmivel nincs lemaradva csupán a mérkőzés rutin megszerzésével, technikailag és taktikailag is szépen fejlődnek.
Én szeretnék mindenkinek gratulálni ehhez a fél évhez köszönjük a szülők segítségét, támogatását.
Januárban innen folytatjuk…


U14 leány – Északi-Keleti csoport őszi tabella


U14 leány – Északi-Keleti csoport őszi eredmények


Néhány videó és kép az „életünkből”



Vélemény, hozzászólás?