NB III. – Új igazolásunk: Katona Attila


Ezúttal Katona Attilát ismerhetjük meg honlapunkon, aki már több idényben és osztályban is szerepelt az Eger csapatában. Legnagyobb sikereit a DVSC színeiben érte el, ahol kétszer NB I-es bajnokságot, Magyar Kupát, Ligakupát és Szuperkupát nyert, valamint játszott a Bajnokok Ligája csoportkörében is.


Hogyan kerültél újra kapcsolatba az Eger SE-vel, miért ezt a csapatot választottad?

– A korona vírus okozta problémák miatt jöttem haza Budapestről Egerbe. Komáromban játszottam az utóbbi 3,5 évben. Mivel nem tudtak edzéseket és mérkőzéseket rendezni jobbnak láttam, ha hazajövök. Harmati Pétertől (akit már régóta ismerek) kértem segítséget, abban, hogy ha lehet csapatszinten edzeni, akkor az Eger csapatával kezdjem el a felkészülést. A beszélgetések során felmerült, hogy mi lenne, ha maradnék a csapatnál. Pár hét edzés után eldöntöttem, hogy ha megtudunk egyezni, akkor szívesen segítek a csapatnak a céljai elérésében. Mind a csapat az edző Sütő Szilárd és Harmati Péter személye miatt döntöttem, hogy maradok Egerben.

Kérlek mutasd be eddigi labdarúgó pályafutásodat?

– Pályafutásomat az Eger SE-ben kezdtem Forgó János kezei alatt. Később a Csuhay József fémjelezte Egri Diákfoci Egyesületben folytattam, itt lettem igazolt játékos. 2000-ben kerültem a felnőtt NB III-as Egri FC-hez. Itt játszottam NBI/B-ben és NB III-ban is. Szentes Lázárral sikerült megnyerni a harmadosztályt a Diósgyőr előtt. Hannich Péter vitt magával Veszprémbe itt 1 évet játszottam, aztán jött a Diósgyőri lehetőség, ahol egy fél év NB II. után három és fél szezont játszottam NB I- ben. Ezután Gálhidi György hívására légiósnak álltam a vietnámi I. osztályban, T-Cong Viettel csapatánál. Onnan a maldív-szigeteki New Radiant csapatába igazoltam. 2009-ben a DVSC-be jöttem vissza Magyarországra. Itt értem el a legnagyobb sikereimet. Kétszer az NB I-es bajnokságot, Magyar Kupát, Ligakupát és a szuperkupát is megnyertük. Bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe is, ahol a Liverpool, a Lyon és a Fiorentina csapataival találkoztunk. 2010 ben a Siófok NBI-es és csapatában játszottam. 2011-ben Vancsa Miklós hívására, az akkor az NB III-at megnyerő Egri FC be jöttem, amelyik csapattal rögtön fel is jutottunk az NB I- be. A csapat megszűnése után Felsőtárkány, Kazincbarcika, RKSK, BKV és a Tatbánya NB III-as csapataiban szerepeltem. Ezután keresett meg Bozsik Péter Komáromból.

Milyenek a tapasztalataid az eddig itt töltött időről, hogy érzed magad a csapatban?

– Az eddigi tapasztalataim nagyon jók itt Egerben. Jó körülmények, hozzáértő szakemberek és ambiciózus fiatal csapat van itt. Nagyon jó az öltözői hangulat, ami még fontos, hogy jól szerepeljen a csapat.

 Mit vársz a csapattól a szezon végére?

– Bízom benne, hogy az élbolyban tudunk szerepelni ebben a szezonban.

Köszönjük a válaszokat, sok sikert kívánunk az EGER SE csapatában!


MLSZ játékos adatlap (Katona Attila)



Vélemény, hozzászólás?