U11 – Emerson Kupa – Edzői beszámoló


U11-es korosztályunk kiválóan szerepelt az Emerson Kupán, ahol mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték, 35 gólt rúgtak és csupán hét gólt kaptak, így megérdemelten foglalták el a dobogó legmagasabb fokát. A tornáról Gyetván Krisztián vezetőedző számol be honlapunkon.


– Magabiztos játékkal nyerte meg a szokatlan időpontban megrendezett XXVII. EMERSON KUPA küzdelmeit klubunk 2009-es korosztálya. A csütörtökön kezdődő tornán csapatunk a Tarnóczi Noel – Tóbik Soma, István Márk – Meggyesfalvi Bence, Berta Csanád, Toldi Máté – Tuza Zétény (Seres Noé, Rónai Bálint, Sebestyén Csanád, Szabó Ádám) összeállításban kezdte meg a küzdelmeket. A kezdeti megilletődöttség után a gyerekek mérkőzésről – mérkőzésre szebb játékot mutattak be az éppen aktuális ellenfelekkel szemben. Az agresszív feltolt védekezés és a jó kapusteljesítmény minimálisra redukálta a kapott gólok számát. A torna során a győzelmekből fakadó önbizalom egyre nagyobb erőbedobásra sarkalta a gyerekeket, a küzdeni tudásból és akaraterőből pedig jelesre vizsgáztak a négy nap folyamán. A torna előrehaladtával egyre gyorsabban hozták meg a jobbnál – jobb döntéseket a meccsszituációkban, időben és jó ütemben provokálták ki a párharcokat, rengeteget
futottak, a labdamegtartási képességük átlagon felüli volt, bátran nyúltak a cselekhez, szépen kivitelezett lövésekre vállalkoztak. A gyengébbik lábukat is sokszor használták, ezt még azonban fejleszteni kell. Fejlődni kell még sokat a cselek sokszínűségében, összekötésében, a kapu előtti határozottságban, a labdák átvételében és a labda nélküli mozgásokban. Az eredményesség azonban csak egy (ezúttal örömteli) mutató, nem pedig a cél! Sokkal fontosabb, hogy a gyerekek előre lépjenek egyénileg sok dologban, erre lesz lehetőségük a rájuk váró MLSZ U12-es I. osztályú bajnokságában. A torna legjobb játékosa Meggyesfalvi Bence személyében csapatunkból került ki.
Szeretném megköszönni azon edzőkollégáknak, akik foglalkoztak a korosztállyal, hiszen egy munkára fogékony, jó szellemiségű társaságot kaptam tőlük.


 

Vélemény, hozzászólás?