U12 – Szezonértékelés edzői szemmel – Gyetván Krisztián

 


U12-es korosztályunk új edzővel és pályamérettel vágott neki  a 2020-2021-es szezonnak. A kiemelt bajnokságban szereplő utánpótlás csapatunk a 7. helyen végzett a tabellán. A csapat vezetőedzője, Gyetván Krisztián, aki 2020 nyarán vett át a  gárdát. Heti négy edzéssel hangolódtak a COVID miatt augusztusban megrendezésre kerülő hazai rendezésű AVENTICS KUPA küzdelmeire, valamint az MLSZ által szervezett I. osztályú u12-es bajnokság Észak-keleti csoportjának küzdelmeire, ezek mellett a csapat szerepelt rangos hazai tornákon és edzőmérkőzéseken a szezonban.


Honlapunkon megkértük az utánpótlás edzőket, hogy értékeljék az évet. A szezonértékelés az U12 csapat vezetőedzője Gyetván Krisztián kezdi.

Mit lehet tudni a csapaton belüli játékosmozgásokről?

  • Távozók (nyáron): Meggyesfalvi Bence, Berta Csanád (DVTK), Toldi Máté (Gödöllő SK), Simon Bence (Besenyőtelek)Érkezők (télen): Jónás Barna, Sztrapkovics Balázs (Egri Focisuli SE), Kovács Bálint (új igazolás)Összességében elmondható, hogy 4 jó képességű játékos távozott 2020 nyarán, közülük ketten családi okok miatt; az érkezők közül Jónás Barna és Sztrapkovics Balázs gyorsan beilleszkedett, egyértelműen erősítést jelentenek, Kovács Bálint pedig még mindig bátortalanabb a kelleténél. Itt jegyezném meg, hogy egész évben messze nálunk játszott a legtöbb a korosztálynál fiatalabb játékos a bajnokságban, amiért köszönetemet fejezem ki Hegedűs Zsolt kollégámnak is. A bajnoki szezonban a 2011-es születésű Móré Kende is be tudott mutatkozni.

Mi jellemezte és mennyire elégedett a játékosok edzésmunkájával?

  • A gyerekek edzéslátogatottsága változó volt, különböző okok miatt, de ezekről megfelelő jelzést kaptam. Az edzésmunka minősége játékosonként váltakozó, van, akivel még mindig vívni kell, de a többség dicséretet érdemel. A gyerekek fegyelmezettsége is személyenként változó, de általában volt a srácok között mindig valaki, aki ebben a segítségemre volt, ha mégsem akkor tudták, hogy mi következik.

Hogy értékeli, sikerült elérni a kitűzött célokat és megvalósítani az elképzeléseket?

  • Továbbra is elsősorban a technikai képességek továbbfejlesztése volt a fő cél, különböző játékhelyzetekben különböző megoldási variációk fejben és a lábakban is. Néhány alap taktikai variáció, mozgás begyakorlása. A játékosok labdaérzéke önmagukhoz képest szemmel láthatóan jobb lett, sok olyan egyszerű, rengeteget gyakorolt tudnak a fiúk (akár álmukból felkeltve is), amik nemcsak nagyon fejlesztő hatásúak, de a játékban is sokszor visszaköszönnek. Néhány taktikai elemet már egész bátran alkalmazunk.

Mit tart az együttes legnagyobb sikerének a szezonban?

  • Igazán kiugró sikert idén nem ért el a csapat, de a kiemelt akadémiák elleni (Honvéd, MTK) edzőmérkőzéseken mutatott játék valamint pozitív visszajelzést sikerként könyvelhetjük el, valamint a bajnokságban mutatott játékunkat is sikerként könyvelem el, hiszen rengeteget fejlődtek a fiúk, noha ez az eredményességben nem is mutatkozott meg.

Mit élt meg kudarcként a bajnokság folyamán?

  • Talán a DVSC-DLA elleni bajnoki mérkőzésen elszenvedett 7:0-s vereség, de aki tudja, hogy mi okozta ezt az megérti és elfogadja. Hozzáteszem, hogy a gyerekek ebből a mérkőzésből is kihozták a maximumot.

Milyen jövőre vonatkpzó tervek fogalmazódtak meg?

  • Még inkább „tolódni”az egyéni játék felől a csapatjáték felé, természetesen a technikai tudás további csiszolása, és az egyéni vállalkozó kedv megtartása mellett. A tervek szerint a csapat továbbra is az MLSZ által szervezett I. osztályú bajnokságban fog versenyezni az új kiírás szerint ismét háromnegyed pályán.

A látottak alapján ki a szezon játékosa az U12-es korosztályban?

  • A szezon játékosa a korosztályban Szabó Ádám, aki remek adottságai alapján a csapat húzóembere, több poszton bevethető játékos, igazi csapatember. Munkabírása átlag feletti, edzésmunkája példaértékű.

Szabó Ádám

*****

Köszönjük a válaszokat, sok sikert a következő szezonhoz!


MLSZ Kiemelt U12 Észak-Keleti bajnokság végeredménye


MLSZ Kiemelt U12 Észak-Keleti bajnokság eredményei



Vélemény, hozzászólás?