Összeállt az Eger SE és az FC Hatvan közös U14-es csapata

Körmöcbányán, Szlovákiában járt az Eger SE és az FC Hatvan U14-es korosztály közös csapata. TK-KK egyesületek összeválogatott csapatával vettünk részt a Felvidéki tornán. Edzői értékelés: A játékot tekintve nagyon elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével. A cél elérését túlszárnyalva lehet beszélni a programról. A gyerekek, ahhoz képest, hogy most játszottak először egymásért, kiválóan teljesítettek. Több okból kifolyólag volt hasznos ez az esemény. A gyerekek élményt kaptak, kiléptek a hétköznapi komfortzónájukból. Megismertek más kultúrájú futballt. Barátságok születtek. Szakmailag nekünk is kollégánkkal úgy gondolom nagy tapasztalatszerzés volt ez a „kirándulás”.

Eredmények, értékelés: (2×30’)
FC Hatvan 1-6 FS MH Jupie Podlavice Gólszerző: Jónás.
Edzői értékelés: Az első 10’-ben látszott a megilletődöttség és ennyi időnek kellett eltelni, hogy megérkezzünk a mérkőzésbe. Ez után kiegyenlített találkozó volt, de ekkor már 2-0 volt oda. Védekezésben kijött kicsit az, hogy vegyes csapattal voltunk és sok volt a hiba, de ez később eltűnt! 20 perc körül a harmadik kapott gól után változott a mérkőzés képe és mi irányítottunk, ez helyzetekkel párosult, így a félidő vége előtt sikerült a szépítés. A második játékrész első felében jobbak voltunk és nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre, ez nagyban köszönhető volt annak, hogy a felállást 4-4-2-ről megváltoztattuk 4-3-3-ra. Az ellenfelet a saját térfelükön nyomás alá helyeztük, majd a mérkőzés egyik kulcspillanata jött, egy 100%-os ziccert kapussal szemben hibáztunk, ami után rögtön kontrából
kaptunk egyet így 3-2 helyett 4-1 lett. Lélektanilag kicsit megtörtünk és még 2 találatot kaptunk. Összességében az eredmény túlzó, de egy jobb csapattól kaptunk ki, akik a döntőt simábban nyerték meg!

3. helyért
Fc Hatvan 2-2 FK Pohronie bünt: 1-3 Gólszerző: Jónás
Edzői értékelés: Ez egy agyon nyert mérkőzés volt, de sajnos a mérkőzés végéig, be voltunk
oltva gól ellen. Jól kezdtük a mérkőzést és végig kontrol alatt tartottuk az ellenfelet, Kombinatívan és szép összjátékok után a nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytuk ki. Az ellenfél két védelmi megingást (egyéni hibákat) kihasználta és góllal büntetett, ezen kívül helyzetük nem igen volt. A második játékrész is így telt, végig mi támadtunk, ekkora már a letámadások is jól működtek, nem igen tudtak át jönni a félpályán. Hatalmas akarattal és szívvel az utolsó 10 percben visszahoztuk a mérkőzést. Ez után sajnos a büntetőknél hasonlóan teljesítettünk, mint a két mérkőzésen a helyzetek befejezésénél.

Összességében elégedettetek vagyunk azzal, amit a fiúk nyújtottak úgy, hogy másodszor találkoztak. Egymásért küzdöttek és csúsztak másztak. A torna elejét leszámítva nem látszott az, hogy ők nem együtt edzenek. Játékban talán még többet is kaptunk, mint amit vártuk. Végig játszani akartunk, a labdakihozatalokat nagy százalékban jól oldottuk meg. Az átmenetekre is jól reagáltunk mind védekezésből támadásba és támadásból védekezésbe! A második mérkőzésre a védekezés és a letámadás is összeállt!

Jók: Tóth Levente, Szegedi Zoltán (FC Hatvan), Jónás Barna, Rónai Bálint,
Bányi András, Szabó Ádám és Áron (Eger SE)
Csapat legjobbja: Jónás Barna (3 gól)

A másik fontos dolog, hogy a gyerekek jól érezték magukat hamar egymásra
hangolódtak. Nagyon pozitívan éltem meg a két csapat eme fúzióját. Nagyszerű
sportélmény volt, remélem lesz még hasonlóban részünk, a játékosok és mi
edzők is profitáltunk belőle.

 

Résztvevők névsora:
FC Hatvan                   Eger SE
1. Nagy Márton            Pirint Ádám
2. Lummer Dániel       Szabó Ádám
3. Hévíz Nimród          Szabó Áron
4. Sípos Mauró             Csuhay Zsombor
5. Szegedi Zoltán         Jónás Barna
6. Sára Levente            Rónai Bálint
7. Tóth Levente            Bányi András
8. Gyönki István

 

 

                                  Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?