U9: UMAG TROPHY 2023

Március 16-19. UMAG, Horvátország

Az előző hétvégén Umag városában, Horvátország egyik festői környezetben elhelyezkedő
tengerparti üdülő övezetében volt szerencséje részt venni egy 62 csapatos nemzetközi UP tornán az Eger SE U9-es csapatának, a 8. alkalommal megrendezett UMAG TROPHY-n. A neves horvát, szerb, szlovén, szerb, olasz, osztrák és magyar csapatokkal fémjelzett tornán végül az igen előkelő 13. helyet sikerült megszerezniük, összességében 9 mérkőzésből 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel.

                                    Összefoglaló Nagy Barbara edző szemszögéből!

Mivel az elejétől szerettük volna kiélvezni a torna minden egyes rezdülését, így csütörtök hajnalban útra keltünk, hogy biztonsággal leérjünk a kora esti megnyitóra. Sok gyerek és néhány szülő először láthatta a tengert, így már az utazás és a megérkezés is élményszámba ment. Egy 4 csillagos, közvetlen tengerparti kapcsolattal rendelkező szálloda teljes ellátását élvezhettük a gyerekkel, nem messze a szülőktől, akik szükség esetén segíteni is tudtak nekünk.

A csütörtöki nap csúcsa a 6.000 férőhelyes tenisz stadionban megrendezett megnyitó volt, ahol a 2 korosztály több mint száz csapatát egyesével szólították sorakozóra. Csapatunkat a magyar zászlóval Király Soma képviselte. Több nyelven, köztük magyarul is köszöntötték a megjelenteket, valamint egy fergeteges tűzijáték zárta az eseményt.

Péntek reggel már az első csoportmeccsen látszott, hogy minden játékosunknak a maximális
teljesítményét kell nyújtania, ha eredményesek szeretnénk lenni. Itt még volt egy kis ijedelem, hiába vezettünk 1-0-ra, a végére az osztrák ellenfél megfordította a mérkőzést. Aztán az aznapi hátralévő minhárom mérkőzésünket megnyertük, egyre jobb teljesítménnyel.

Szombaton ott folytattuk, ahol előző nap abbahagytuk, és a maradék három csoportmeccset is
behúztok. A sorsolás szeszélye, és többes balszerencsénk, hogy a csoportunk 2. helyéről továbbjutva épp az általunk jól ismert, igen jó erőkből álló MTK fiataljaival kellett még este megmérkőznünk a nyolcasdöntőben. Itt már nagyon kijött a 2 napos fáradtság, 6-0 az ellenfélnek. De le a kalappal a srácok előtt, mert egy percig sem adták fel a meccset!

A vasárnapi záró napra egy helyosztó mérkőzés maradt a 9-13. helyek eldöntésére. Az 1-1-es rendes játékidőt követően büntetők döntöttek, ahol a 4. körben hibáztunk, így a 13. hellyel kellett megelégednünk. A nap végén még megcsodálhattuk a Juventus-AC Milan döntőt, valamint átvehettük emlékérmeinket a záró ünnepségen.

Névsor:
Dancs Dominik, Filep Zalán (kapusok)
Czinege Balázs. Domoszlai Olivér, Menyhárt Tamás, Barankai Zalán, Szabó Zente, Kováca Barna Áron, Juhász Örs, Kereszturi Olivér, Király Soma, Lévai Marcell Áron.

Nagy Barbara vezetőedző értékelése:
A tornán mérkőzésről mérkőzésre javult a játékunk, a nagyobb pályaméret és kapuméret sem zavarta meg a srácokat. 9 találkozót játszottunk és minden meccsen érezhető volt az a mentalitás, az a tempó, az az agilitás, ami a horvát focira jellemző. A szülők hatalmas hangulatot teremtettek. A csapattal életre szóló élményeket szereztünk, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek még sok év múlva is emlékeznek majd ezekre a napokra. Csodás 4 napon vagyunk túl, melynek létrejöttéhez nagy-nagy köszönet jár az EGER SE és a szülők támogatásának!

 

 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?