Új nagyméretű műfüves pályát alakítanak ki a Felsővárosi Sporttelepen

,,Azt gondolom, hogy az infrastruktúra fejlesztése létszükséglet Eger városának, illetve az Eger Labdarúgó Sport Kft.-nek is, hiszen több mint 300 gyermeket foglalkoztatunk, akiknek biztosítanunk kell a megfelelő körülményeket.” Így fogalmazott Farkas Balázs az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője az új műfüves pálya kialakításával kapcsolatban. A tervek szerint június végére elkészül a fejlesztés. Mellette a füves területen egy nagyméretű pályát is kialakítanak.

Milyen beruházásról van szó?

A nagyméretű füves pálya helyére egy nagyobb méretű műfüves pályát fogunk kialakítani – mondta el Farkas Balázs ügyvezető igazgató. Ez azt fogja eredményezni, hogy két nagy műfüves pálya lesz a Felsővárosi Sporttelepen. Folytatása egy beruházási projekteknek, hiszen a közelmúltban adtuk át a 44×57 méteres műfüves pályánkat, ami a 6+1-ben játszó korosztályok számára ideális. Ennek a projektnek a folytatása lesz még a hátsó füves területnek a részben való átalakítása. Ott egy nagyméretű füves pályát hozunk létre, pontosan azért is, mert innen eltűnik a füves terület.

Új műfüves pálya a Felsővárosi Sporttelepen

Mi a célja ennek a projektnek?

Egyértelműen az infrastruktúránk a fejlesztése, illetve a felületnek a minél jobb kihasználása a cél. Jelen pillanatban a kerítésen kívül nem tudunk menni, területet növelni nem tudunk. Ezért az a feladatunk, hogy a meglévő lehetőségeinket minél jobban kihasználjuk. Ennek a füves pályának a minősége sok kívánni valót hagyott maga után. Nagy igénybevételnek volt kitéve, rengeteg gyerek edzett rajta és a felnőtt csapatunk is volt, hogy többször használta, amit így nagyon nehéz karban tartani. Ez is volt az egyik oka, hogy kell nekünk még egy nagyméretű műfüves pálya. Nem szabad elfelejteni, hogy a téli időszakban füves pályát nem tudunk használni, így olyankor eléggé beszűkülnek a lehetőségeink. 340-350 gyereknek a képzését látjuk el a Felsővárosi Sporttelepen, így viszont a téli időszak is megoldódik, hiszen két nagy műfüves, plusz a 6+1-es, valamint a 20×40-es pályán tökéletesen tudjuk a gyerekeknek biztosítani a lehetőséget.

Azt gondolom, hogy az infrastruktúra fejlesztése létszükséglet Eger városának, illetve az Eger Labdarúgó Sport Kft.-nek is, hiszen több mint 300 gyermeket foglalkoztatunk, akiknek biztosítanunk kell a megfelelő körülményeket.

A rekortán futópályát is megújítják a Felsővárosi Sporttelepen, hiszen nagyobb lesz a pálya mérete. A tervek szerint a munkálatok június végéig befejeződnek.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?