U9:,,Csak így tovább gyerekek, hajrá ESE!”

Az Eger SE U9-es csapata folytatta szereplését a Kölyökliga Felsőházában, ahol rendhagyó módon nem 2, hanem 3 mérkőzés várt rájuk, ráadásul nagyon jó ellenfelekkel szemben.

Dr. Török Márton edző értékelése: Rögtön az első meccsen bebizonyosodott, hogy „melegünk” lehet, és nem csak a ragyogó tavaszi napsütés miatt. Az Újpesti TE csapatán ugyanis első perctől látszott, hogy igyekszik visszavágni az őszi nagyarányú győzelmünkért. Végig csapongó volt az egyébként igen kemény játék, sok-sok párharccal, ütközéssel, és bár sokáig vezettünk és álltuk a sarat, sajnos az utolsó percekben kapott góllal alul maradtunk. Tanultunk a meccsből, ahol főleg a labda megtartásával akadtak problémáink, kissé lassúak voltunk mind fejben, mind a lábakban.

A másik 2 meccsen kiküszöböltük jellemző hibáinkat, és nem csak jól, hanem eredményesen is játszottunk! A labdakihozatalok és a támadások felépítése persze itt sem ment zökkenőmentesen, voltak hibák a mélységi passzokkal és a labda nélküli mozgásokkal. De már sokkal jobban sikerültek a támadás befejezések, szép cseleket és pontos átadásokat követően remek gólokat lőttünk, mely főként annak volt köszönhető, hogy agresszív letámadásainkkal számos labdát szereztünk már a támadó harmadban. Védekezésben is végig rendben volt a koncentráció, gyorsan zártunk vissza, időben rendeződtünk.

Támadásban Kovács remekelt a maga 4 góljával, de Kereszturi és Király is szorosan követte a maga 3, illetve 2 találatával. A 2015-ös születésű Menyhárt ugyan nemrég mutatkozott be nálunk, de küzdőszellemével már most példát mutat a többieknek. Védekezésben kisebb hibákat leszámítva Roszkos, Czank és Szabó is jól teljesített, nemcsak, hogy kiválóan akadályozták meg az ellenfelek „rohamait” és sok labdát szereztek, de remekül segítették a támadásokat is. A nap kiemelkedő teljesítményét Dancs nyújtotta, aki a kapuban végig koncentráltan teljesítette a 90 percet, több bravúros védést is bemutatott, de a legmeggyőzőbb mégis az egyre javuló lábmunkája volt, mellyel a labdakihozatalok során kiválóan szolgálta ki a társakat.

Csak így tovább gyerekek, hajrá ESE U9!

Eredmények:

Eger SE – Újpesti TE 1-2 (1-0)

Eger SE – Jászfényszaru VSE 5-1 (2-1)

Eger SE – Okos-Foci Műhely 3-1 (2-1)

Résztvevő játékosaink:

Dancs Dominik (K), Roszkos Lénárd, Szabó Zente, Menyhárt Tamás, Czank Csongor, Király Soma, Kovács Barna Áron, Kereszturi Olivér

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?