A kapusok is belevetették magukat a munkába

Az Eger SE táborának második hetében a kapusok is csatlakoztak a Felsővárosi Sporttelep forgatagához. Tizenöt ifjú hálóőr sajátíthatja el a tudást egészen péntek délutánig az edzőktől. Bukta Krisztián és Gácsi Péter trénerekhez a korábban Egerben játszó kapus, Illyés Dániel is csatlakozott.

Bukta Krisztián edző: Idén is szerencsére meg tudtuk rendezni a kapustábort, ahová Illyés Dániel kapusedző kolléga is csatlakozott. Tizenöt hálóőrrel dolgozunk a héten a Felsővárosi Sporttelepen, a fiúk mellett két hölgy is csatlakozott a táborhoz. Öörülünk neki, hogy a lányok is egyre nagyobb számban szeretnék ezt a pozíciót betölteni egy csapatban. A legfiatalabb 8 éves, a legidősebb kapus pedig Molnár Balázs, aki U13-a korosztályú. Szeretnénk, ha a jövőben egyre többen lennének és a tábor színvonala olyan lehetne, mint régen, amit még Dani indított el.

Mi mindig első sorban a saját kapus edzéseinkre koncentrálunk évközben. Már a csapatedzés részén is ott vagyunk, de szükséges egy kapusedző is és szerencsére tudunk együtt dolgozni a kollégákkal. Ez a tábor kifejezetten a hálóőrökről szól, a középpontban a kapustechnika áll. A srácok aktívan és pozitívan állnak a dolgokhoz, örülnek annak, hogy egész nap, egész hétén csak a kapus világgal kell foglalkozniuk. Danitól nemcsak a szakmát tudják megtanulni, hanem a magánéletből hozott példákkal alá tudja azokat támasztani, amiket mi is mondunk a gyerekeknek évközben.

Illyés Dániel edző: 2010-ben kerültem ide Egerbe, NB I-es játékosként csatlakoztam az NB III-as csapathoz. Ezt nem éreztem visszalépésnek, hiszen itt nagy terveket szeretett volna elérni a gárda. Nagyon hamar bajnokságot is nyertünk, majd eljutott a gárda az NB I-ig, akkor azonban már nem voltam a csapatnál, hiszen sikerült külföldre igazolnom. 2010-ben elkezdődött itt egy kapus iskola, ami Egri Kapus Akadémia néven működött, mögé alapítottuk meg a Fiatal Labdarúgó Kapusokért Alapítványt. Itt kezdtem el profi szinten a kapusedzői munkát, 2014-ben pedig bekerültem a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, mint szövetségi kapusedző. Magas szintig jutottam, valamint Egerben végeztem a tanulmányaimat. Innen is az ismeretség Krisztiánnal és Péterrel. Első sorban azért vagyok itt, mert az alapítványommal karöltve szeretnénk ennek a közösségnek, az egri futball közegnek visszaadni valamit, amit kaptam én a hat év alatt. Nagyon sokat köszönhetek az itteni futball klubnak, a városnak, a közegnek és ezért mindig hálás leszek és segítek, ahogy tudok.

Minden évben próbál az alapítvány valamit hozzátenni ezekhez a kapustáborokhoz. A covid miatt sajnos két év kimaradt, majd tavaly egy meghívásos eseménnyel kezdtük újra szervezni. Akárcsak akkor, az idei táborba is tudtam hozni egy kis meglepetést a gyerekeknek kapuskesztyű formájában, az alapítvány segítségével. Most már Krisztián és Péter a szervezők én pedig külsösként segítem a munkájukat.

Azt gondolom, hogy TK-ás szintű klubhoz megfelelőek a kapusok. Molnár Nagy Marcellt szeretném kiemelni, aki a Fülöp Márton Emlék Kapustáborban vett részt nem is olyan régen. Kifejezetten egy tehetséges srác, nagyon jól dolgoznak vele az egri kollégák. Sokat lépett előre, most már fizikálisan is kezd olyan szinten lenni, hogy érdemes szerintem akár itt Egerben a felnőtt csapatnak is foglalkoznia vele, hiszen Marci szeptembertől U17-es korosztályba lép. Hasonlóan azokhoz a kapusokhoz, akik innen Egerből nőttek ki, mint például Molnár Zsombor, aki az U21-es válogatottnak a kerettagja, vagy Gyetván Márkot is mondhatom, aki a Budapest Honvédnál szerepel, valamint az U19-es válogatottban is komoly szerepe lehet az EB selejtezőkön. Voltak is és vannak is olyan kapusok itt Egerben, akikre érdemes odafigyelni.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?