Az Eger SE U9-es csapata az MLSZ Országos bajnokságban vett részt az idei szezonban, valamint több tornánk is szerepeltek az elmúlt hónapok alatt. Többek között jártak külföldön is az umagi tornán, majd St. Pöltenben is megmutatták volna tudásukat, azonban a kupa félbeszakadt. Nagy Barbara vezetőedző kérdeztük az elmúlt szezonról.

Milyen volt az ősz és a tavasz?

Nagyon mozgalmas és eseménydús szezonon vagyunk túl, szinte egyik hétvégén sem unatkoztunk.

Csapatunk érdekelt volt az MLSZ Kiemelt U9-es bajnokságban és a Kölyökligában is. (Országos gyermeklabdarúgó liga) A hétvégéinket ezek az elfoglaltságok jellemezték, ha pedig éppen maradt egy üres hétvége, akkor is tornára utaztunk, biztosítva ezzel minden gyereknek a megfelelő játéklehetőséget.

Csodálatos évet zárhattunk a gyerekekkel, a klub és a szülők közös támogatásával lehetőségünk adódott külföldi tornákon is szerepelni. Az Umagon szerzett közös élményeket, győzelmeket, tapasztalatokat máig emlegetjük. http://egerse.com/2023/03/25/u9-umag-trophy-2023/ Az utóbbi St. Pölteni bajnokok kupája sajnos ismert okok miatt félbeszakadt. http://egerse.com/2023/06/12/u9-26-perc-foci-utan-minden-megvaltozott/

Mi az amiben fejlődött a csapat, mi az amiben még kell?

Ebben a korosztályban és a 4+1-es fociban a kapusnak hatalmas szerepe van a labdakihozatalokban, bátran haza merjük már passzolni a labdát, és újra építeni a támadásainkat. Szélességi és mélységi játék terén is rengeteg fejlődés látható, hiszen a területet szépen kihasználva építjük föl támadásainkat. A gyengébbik láb használata a másik dolog, amit említeni szeretnék, rengeteget fejlődtünk ebben is, csel után már bátran el merjük lőni a labdát abban az esetben is, ha bal lábra jön ki, ha a lövés minősége még nem is a legjobb.

Kapusaink is szépen fejlődtek a kapusedzéseken, melyért hatalmas köszönet Bukta Krisztiánnak és Gácsi Péternek.

Fejlődni mindig, minden korosztálynak van hova. Úgy gondolom a csapatomnak a gyorsaságban kell a legjobban fejlődnie. Gondolok itt például a védekezésből támadásba való átmenetre, vagy a gyorsabb gondolkodásra, döntéshelyzetre. Sokkal többet kell kapuralőnünk és vállalkoznunk kell ahhoz, hogy a helyzeteinket gólokra tudjuk váltani.

Melyik az a mérkőzés/torna, amit kiemelnél?

Az Umagi torna szerintem minden gyereknek örök emlék marad. Az egyik legszebb pillanat számomra, amikor Király Soma az umagi megnyitón az Eger SE-t képviselve bevonult a magyar zászlóval.

A másik pedig egyértelműen a Champions Trophy gyulai selejtezőtornája, ahol a gyerekek egymásért küzdve, egy csapatként vittek véghez egy csodálatos dolgot. Ekkor értették meg, amit Marci bácsi mindig mondogatott: “Sírni csak a győztesnek szabad!”

Hogyan tudjatok kezelni amivel Ausztriában szembe kellett néznetek?

Próbáljuk a gyerekekkel megértetni, hogy nemcsak a futballban, de az életben is vannak néha nem tervezett és nem várt dolgok. Elmondtuk nekik, hogy rendezői hiányosságok miatt félbeszakadt a torna. St.Pöltenből csalódottan távoztunk, azonban hazafelé a bécsi vidámparkban újra boldog gyermekarcokat láthattunk, ahol mint mindig itt is egy csapatként küzdötték le a gyerekek a hullámvasút, a szellemvasút, vagy a 117 méteres körhinta kihívásait!

Itt szeretném megköszönni kollégámnak Dr. Török Mártonnak a fáradhatatlan közös munkát, élményeket. Utolsó mérkőzésünkön az Emerson kupán irányítottuk együtt a csapatunkat, a Gödöllő SK csapata ellen győzelemmel búcsúztunk tőle.

Köszönjük Marci bácsi!

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?