Simple Női Kupa: A Kazincbarcikával kezd az Eger SE női csapata

Nyáron nem pihent az Eger SE NB II.-es női csapata, hiszen ahogy véget ért az előző szezon már elkezdték a felkészülést a strandfocira. Majd ezt követően ráfordultak a bajnokság felkészülésére. A 2023-24-es szezont a Simple Női Kupa első fordulójával kezdik a Kazincbarcika ellen. A találkozó 17 órakor kezdődik a Felsővárosi Sporttelepen. 

Dr. Vitányi László vezetőedző a nyárról, a Simple Női Kupáról, valamint a bajnokság céljairól számolt be.

Dr. Vitányi László vezetőedző: Nagyon sűrű volt a női csapat számára a nyár, hiszen a bajnokság lezárása után elkezdtük a felkészülést a strandfocira. Ez két hétvégét jelentett, valamint közte is folyamatos edzések voltak. Talán ennek is látszódik meg egy kicsit a negatív eredménye, hogy nem elég frissek a lányok az edzőmérkőzéseken. Az elsődleges célunk az, hogy a bajnokságig frissítsük őket. Jelenleg nem mindenki tudja  beosztani az energiáját, nem olyan ritmusban játszik, ami a valós tudása. 

A Simple Női Kupában legalább két kört szeretnénk lejátszani, hogy ne keljen edzőmérkőzést lekötni. Azonban sajnos a korábban említett okok miatt kicsit más megvilágításba került a kupa. Hiszen nagyon fontos, hogy a szeptemberi rajtra mindenki 100%-os legyen. Ezért elképzelhető, hogy nem mindig az éppen adott legerősebb csapat fog játszani, hanem különböző okok miatt lehet pihentetésre kerülnek játékosok, hogy a bajnokságban ott tudjanak lenni folyamatosan. 

Tavaly az ötödik helyen végeztünk. A célunk az mindenképpen a bajnokságban, hogy ettől rosszabb helyen ne végezzünk. A dobogóra szeretnénk törni, azonban úgy gondolom, hogy az utóbbi évek legerősebb NB II.-es bajnoksága áll előttünk. Sok olyan csapat van, aki joggal pályázik az első három helyre. Megerősödtek a keretek, valamint az NB I.-ből kiesett gárda is sok játékost magánál tudott tartani. Nagyon bízom benne, hogy harcolni tudunk a dobogóért és valamilyen éremmel zárhatjuk a szezont. Az arany lenne a legjobb, de 5-6 csapat is harcol érte. Jó mérkőzésekre és jó bajnokságra számítok. 

Bíró Petra már évek óta az Eger SE játékosa, az idei szezontól pedig csapatkapitányi szerepben segíti társait a pályán és kívül.

Bíró Petra csapatkapitány: Hosszú volt a nyár, de mindent megteszünk, hogy a bajnokságra felkészüljünk. Az újak közvetlenek, nagyon kedvesek. Nemcsak játékosként tesznek hozzá a csapathoz, hanem emberileg is. Nagyon örülök nekik, hogy erősítik a kis brigádunkat, hogy sikerült beilleszkedniük amihez természetesen mi is kellettünk. A dobogót mindenképpen szeretnénk megcélozni, a felkészülésbe is jól beleálltunk. Reális lehet az első három hely valamelyike, az ötödik pozíció pedig a minimum. 

Bederna Benita az elmúlt időszakot az NB I-es Kelenben töltötte, majd nyáron az Eger SE-hez igazolt. http://egerse.com/2023/07/05/noi-nb-ii-a-nyari-otodik-erkezo-is-az-elso-osztalybol-csatlakozik/

Bederna Benita játékos: A vezetőedző keresett meg Egerből, olyan dolgokat mondott, amik nekem szimpatikusak és a többségükkel tudtam azonosulni. Célunk ugye a dobogó, de titkon a lányokkal reméljük, hogy ennél sokkal nagyobbat tudunk alkotni. Egyénileg szeretnék minél hamarabb beépülni a csapatba, 100%-os állapotba kerülni mind fizikailag, mind teljesítmény szinten. A pályán nyújtott játékommal minél jobban szeretném segíteni a gárdát. A védekezésből veszem ki a szerepemet, nagyon remélem, hogy ez meg fogja hozni a gyümölcsét, látszódni fognak az eredményeken. A csapat hihetetlen befogadó, az első pillanattól kezdve családként kezeltek minket.

Ősz Csenge a kaput védi majd az egrieknél. A játékos futsal válogatottként, többszörös bajnokként már lerakta névjegyét. Korábban a Győr színeiben a nagypályás NB I-ben is kezdőkapusnak számított. http://egerse.com/2023/07/10/nb-ii-noi-csapatunk-hatodik-nyari-erkezoje-is-elso-osztalyu-multtal-rendelkezik/

Ősz Csenge játékos: Régóta nem játszottam nagypályán, futsalból érkeztem és az élvez prioritást, azonban mindent megteszek annak érdekében, hogy segítsem az Eger csapatát. Igyekszem hozzátenni, amit lehet, ez az út azonban még messze van. Jól érzem magamat a csapatban, keveset tudtunk találkozni, mert már a futsalban is elkezdődött a felkészülés, de jó a gárdával, az edzéseken igyekszem részt venni és kivenni a munkából a részemet. 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?