Elhunyt az Egri Lendület egykori vezetője

Forrás: beküldött fotó/Heol

Forrás: beküldött fotó/Heol

Tragikus hirtelenséggel, életének 83. évében elhunyt Balázs József. Az egykori Egri Lendület NB I.-es női labdarúgó-csapatának szakosztályvezetője – olvasható a heol.hu oldalán.

Balázs József az egri kórház pénzügyi osztályának vezetője, főkönyvelője. Az Egri Lendület csapatának szakosztályvezetője, aki 1970-ben a kórház ápolónőiből, megalakította a női focicsapatot, amelyet pályára küldött az egri városi stadion füves játékterén a színésznők ellen – folytatódik a cikkben, melyben a hölgy futballisták nevében Móréné Rácz Zsuzsanna búcsúzik egykori edzőjüktől.

,,A lányok, asszonyok hatalmas sikert arattak, majd a csapatot Egri Lendület néven benevezte a városi kispályás bajnokságba. A gárda 1982-ben megnyerte a Magyar Ifjúság-kupát, amelynek jutalmaként az együttes két hétre Spanyolországba utazhatott a labdarúgó-világbajnokságra. 1983 őszén benevezte a Lendületet az országos nagypályás labdarúgó-bajnokságba.

Kitartásának köszönhetően jutottak el a hölgyek többek között Pulába, Leobenbe, Luganóba, Milánóba, Velencébe, Nyugat-Berlinbe, Nürnbergbe, Celjébe. A külföldi mérkőzések mellett Egerben is számos nemzetközi tornát szervezett.”

A teljes cikk a heol.hu oldalán olvasható: https://www.heol.hu/helyi-sport/2023/08/hajdani-vezetojuket-gyaszoljak-az-egri-lendulet-noi-labdarugoi?fbclid=IwAR2QYJ4DmFZzf30DgmJP3Lccgj5DhTUcDuPfFiIKFFjBLrLiL2eoZpnVQbE

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?