U16: ,,Fegyelmezetten dolgoznak napról napra, fejlődni akarnak a játékosok!”

Az Eger SE U16-os csapatát nyár közepe óta Hegedűs Dávid, Urbán Barna és Kaszás Norbert vezényli. A gárda az MLSZ Regionális Kiemelt bajnokság Keleti-csoportjában szerepel. Olyan együttesekkel többek között, mint a Vác, az Újpest, a DEAC, a Tarpa a Gyöngyös vagy a Miskolc. Sajnos nem alakul túl jól a csapat számára a szezon, hiszen eddig csak vereséget szereztek hat mérkőzés alatt, így ők a sereghajtói a csoportnak. A mérkőzések ITT elérhetőek. 

Korábbi fotó: 203.09.06. Eger SE – Újpest FC

Az elmúlt hétvégén azonban megtört ez a nyeretlenségi sorozat, hiszen a gárda az MLSZ Országos Kupasorozatban is érdekelt a 2023/24-es szezonban, a második fordulóban csatlakoztak a többi csapathoz. Szombaton délelőtt a FILO SE vendégei voltak. A hazai gárda a 22. percben szerezte meg a vezetést, majd fordulás után Besenyei góljával kiegyenlített az Eger. Végül a játékos még egyszer sikeres volt a FILO kapujánál, így 2-1-re nyertek. A mérkőzés jegyzőkönyve ITT elérhető.

Az elmúlt időszakról a vezetőedzőt Hegedűs Dávidot és a másodedzőt Urbán Barnát kérdeztük.

Hegedűs Dávid vezetőedző értékelése: Nyár közepe óta dolgozunk a srácokkal! Úgy érzem ennyi idő alatt is sikerült bizonyos területeken fejlődést elérni. Már az első napon felvázoltam mit várok el tőlük az edzéseken…fejleszteni, tanítani szeretném őket azt átadni nekik, ami nélkül én sem jutottam volna el NB-s szintre. Mi értük vagyunk, és abban segítjük őket, hogy képességeiknek megfelelően fejlődjenek. A hozzáállással megvagyok elégedve, fegyelmezetten dolgoznak napról napra érzem rajtuk, hogy fejlődni akarnak!

Mindig hangoztatom nem érdekel az eredmény, de fiatal kamasz korú srácokról beszélünk akiknek igényük van a sikerre, viszont a győzelem eléréséhez olyan tanulással teli utat kell követnünk, amely során a játékos fejlődési pályáján egy alapvető lépés sem marad ki. Most ezeket a lépéseket pótoljuk / ismételjük / ! Véleményem szerint “is” egy utánpótlás edző sikerét az jelzi, ha egy szezon után a teljes csapaton látja a fejlődést. Ha innen közelítem meg a dolgot akkor az én olvasatomban sikeresnek mondható az elmúlt időszak!

Urbán Barna másodedző értékelése: Az elmúlt hetek, hónapok eltelte után az a személyesen tapasztalom, hogy volt (van) lemaradás a csapatban, de nagyon pozitív a hozzáállás ahhoz hogy előre tudjon lépni mindenki. Van fejlődés csapat szinten, és egyénenként is. Sajnos ez eredményekben nem látszik egyenlőre, de mi edzői szemmel látjuk a fejlődést. Sikerült előre lépni technikailag és taktikailag is. Úgy gondolom adtunk olyan pozitív dolgokat a játékosoknak amiből profitálni tudnak, vagy mondtunk olyat, amit még eddig meg nem hallottak. Személy szerint azt látom sikernek, ha egy játékos előre lép valamiben, már pedig amint már leírtam van erre példa. Mentális kell még nagyon sokat előre lépni, megtanulni kezelni a negatívumot és többet meríteni egy pozitívumból.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?