U12: ,,Összességében dinamikusan játszottunk a mérkőzés utolsó percéig.”

Az Eger SE U12-es csapata a Nyíregyháza együttesét fogadta az elmúlt szombaton a Felsővárosi Sporttelepen. A 34. percben már 2 találattal vezetett a vendéggárda, majd gyorsan kiegyenlített a hazai együttes Tózsa és K.Tóth góljaival. Azonban a 60. percben ismét sikeres volt az egriek kapuja előtt a Nyíregyháza, így a mérkőzést ők nyerték meg 3-2-re. A találkozó jegyzőkönyve ITT érhető el. 

Káplár Tamás vezetőedző értékelése: A szombati mérkőzésen sok szempontot figyelembe véve elégedettek lehettünk a gyerekekkel. A tanult alapelveket abszolút szem előtt tartva játszottak. Törekedtünk a labda megtartására, az indokolatlan labda elrúgások kerülésére. A kellő agresszivitás is megmutatkozott, és összességében dinamikusan játszottunk a mérkőzés utolsó percéig!

Annak ellenére, hogy ezúttal is a Nyíregyháza szerzett több gólt, a múltkori találkozóhoz képest játékban sikerült jobban dominálnunk, abszolút megérdemelt lett volna legalább 1 pont megszerzése.

Nehéz ilyenkor a gyerekeknek elmagyarázni, hogy miért is kell pozitívan nézni egy meccset ahol az ellenfél nyert, de összességében a mi csapatunknál sokkal határozottabban látszott, hogy játszani akarunk és egyre jobban tudunk is. Nem várhatjuk el 11-12 éves gyerekektől, hogy minden mérkőzésen a legjobb formájukat hozzák, mindig lesz aki kevésbé van jó passzban, de csapatként meg kell tanulnunk összefogni és kihúzni mindenkit a gödörből! Hibák lehetnek, még ha gólt is kapunk belőle. A tanulás folyamata a lényeg, és ami igazán számít!

Külön öröm számunkra, hogy 6 cserejátékossal együtt sikerült így fociznunk, hiszen hosszútávon ez lenne a cél, hogy mindenki megfelelő módon ki tudja venni a részét a csapat játékában!

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?