Bemutatkozás az NB III-ban: Kovács Dávid

Fotó: Lénárt Márton


Az NB III-ban bemutatkozott játékosok közül a két év után a Vasas Kubala Akadémiáról visszatérő 2001-es születésű Kovács Dáviddal beszélgettünk, aki az ESMTK ellen játszott először a harmadosztályban.


Kérlek mutasd be milyen állomásokon keresztül jutottál el az NB III-as csapatba? 

– A labdarúgás alapjait a Plútó SE csapatánál sajátíthattam el, majd az Eger SE együtteséhez kerültem.  Majd azt követő két évben, a Vasas Kubala Akadémián fejlődhettem tovább. Tavaly nyáron igazoltam vissza szülővárosomba, Egerbe, ahol sikerült az NB III-as csapatban bemutatkoznom.

Hogyan élted meg az első NB III-as mérkőzést? 

– Először NB III-as bajnokin az ESMTK csapata ellen léphettem pályára, ahol  sikerült megszereznünk  3 pontot egy bajnokesélyes csapat vendégeként.

Kovács Dávidról természetesen megkérdeztük Vitányi László szakmai igazgatót, az NB III-as csapatunk vezetőedzőjét is, hogy pár szóban mutassa be a játékost.

– Kis kitérő után tért vissza Egerbe, Rendkívül jól nevelt fiúról beszélünk. Amikor megfelelő koncentráció párosul az edzésmunkához, akkor remek teljesítményre képes. Ha ezt tudná állandósítani, akkor még tovább fejlődhetne és nagyobb szerepet kaphatna már most az első csapatunkban. Lövési technikáján és a mozgáskoordinációján is lehet még javítani, amit meg is teszünk. Reményeink szerint ezeknek köszönhetően már a következő évben is többet fog tudni az NB III-ban is pályára lépni.


Köszönjük a válaszokat Dávid, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!


A képre kattintva megtekinthető a részletes játékos adatlap


 

Vélemény, hozzászólás?