Beszélgetés Harmati Péter operatív igazgatóval

Fotó: Lénárt Márton


A Kormány és az MLSZ részéről fontos döntések születtek a koronavírus járvány miatt az utóbbi napokban, melyek érintik többek között az NB III. Keleti csoportjának 10. helyén álló csapatunkat, és az utánpótlás játékosainkat is. Ezekről és a Felsővárosi Sporttelepen folyó építkezéssel kapcsolatban kérdeztük Harmati Péter operatív igazgatót honlapunkon.


Hogyan értékeli az MLSZ hétfői döntését a felfüggesztett bajnokság befejezéséről?  Az NB III-as csapat életében milyen tervek vannak a döntés után, hogyan tervezi a felkészülést a gárda?

– Az MLSZ döntését követően értékeltük a helyzetet és arra jutottunk nincs értelme egy hónapra el kezdeni az edzéseket elkezdeni, s utána megint leállni egy hónapra, így júniusban kezdjük a munkát, s folyamatosan a kezdésig csináljuk szünet nélkül. Keretet egyben kívánjuk tartani, de az egyeztetések csak a jövő héten kezdődnek. Tudom senkinek nem jó ez a helyzet, de el kell fogadni, s kihozni a legjobbat.  Továbbra is az a cél, hogy egy erős gárda legyen, de mindenkinek áldozattal fog járni. Sajnos látható, hogy bár ebben a helyzetben még nehezebb lesz támogatót szerezni, változtatni kell a stratégián, mármint a szponzor keresés területén. Kellenek a segítők, mert már egyedül kevés vagyok. Sőt ha az Egerszalók is feljebb lép még nagyobb csata várható a pénzek területén. Sajnálnám, s lehet ciki is lenne, ha Eger nem tudná felvenni a versenyt, hisz mindenkit érintett a helyzet, tehát nem lehetnek kifogások. Viszont azokkal értek egyet, akik a bizonytalanra nem vállalják az indulást.

Utánpótlás csapatoknál hogyan alakul a további munka?

– Az utánpótlás csapatok a héten megkezdik az edzéseket. kevesebb alkalom, s biztos kevesebb gyerek részvételével, hisz lesznek, akik még nem vállalják a munkát. Bízunk hamarosan egyenesbe kerül a dolog.

A Felsővárosi Sporttelepen folyó munka befejezésének időpontjáról mit lehet tudni, mikortól lesz használható az új létesítmény?

– Az Északi Sporttelep munkái várhatóan 1 hónap múlva befejeződnek, utána indul az engedélyezési eljárás, s azt követően vehetjük birtokba. Ez június vagy július vége, amennyiben nem jönnek közbe bonyodalmak.

Köszönjük a válaszokat!



Vélemény, hozzászólás?