Válasz egy szurkolónak

Fotó: Lénárt Márton

 


Kedves SZURKOLÓ!

Köszönöm gondolataid. Tudnod kell hasonlóan látunk dolgokat, s ezt sokszor el is mondtam.

Erre az évre azt fogalmazták felém próbáljunk meg feljutni. Ezt el is mondtam, de még sajnos ez nem mehetett volna csak egri fiatalokkal.

Fél évvel ezelőtt beszéltem Székely Karcsival, hogy próbáljon meg pár fiatallal beszélni, visszajönnének e hozzánk. Konkrét neveket említve.

Vitányi Lacival szintén fél évvel ezelőtt megbeszéltük, hogy kövessük nyomon azon gyerekeket, akik elkerültek innen, hogy hogyan alakul soruk.

Konkrétan beszéltünk 17 éves fiatallal, hogy akár kölcsönben is nem jönne-e vissza. Még Sütő Szilárd is beszélt velük két hete. Ehhez azonban kell a gyerek, a szülő és az átadó klub is (a hatalmas átigazolási díjak miatt). Beszéltem a III. kerületben lévő fiatalemberrel is, aki mondta ha NB II-ben leszünk beszéljünk róla. Hadnagy Bence is ezen szándék miatt jött vissza. Plusz, ha főiskolára, vagy egyetemre járnak máshová, akkor ez az edzések miatt szinte lehetetlen.

A környékbeli fiatalokra Szabó András Zsuzsit fél évvel ezelőtt megbíztuk nézzen szét. Beszéltem többször Nagy Endivel, hogy ő kit javasolna.

Hegedűs Dávidod fél éve beintegráltuk az UP edzői csapatba. Katona Attila ez év január elsejétől szintén ott van, s mellette, mind a kettő UP játékos megfigyelő a tavaszon.

Koncepciónk, hogy idősebb játékos esetén csak egri nevelésű, vagy egri kötődésű játékosokat hozunk ( Dungesz, Hege, Katona A ), fiatalok esetén is próbálunk hasonlókat, de ott  igazolhatunk máshonnan is. Így jött fiatalon Nemes, Boros, Kis G, Géringer, Valkay, Gresó, Gajda, Varga Huba, Csifó, Deli, korábban Farkas, Pataki. Ez alól csak Vaskó, Pál, Nacsa a kivétel. Ők viszont kellettek a célok eléréséhez.

S itt van Kovács, Révész, Esztergomi. Korábban többet is akartunk, de voltak akik a könnyebb utat választják, de nem adjuk fel. Tárgyalunk, s tárgyalni is fogunk ilyenekkel.

Itt jön elő viszont a legnagyobb hibám és problémám: nem tudod pénzt szerezni. Ezért léptem ki korábban, s adtam át másnak, de visszahívtak a gondoknál. Azóta is többször felajánlottam, csinálja más.

Azt gondolom, mindig is tájékoztattam a szurkolókat személyesen, mert nem szeretek üzengetni. Ők tudnak mindent, legalább is a többség. Azt is meg kell érteni, hogy én őszintén elmondom, elmondanám a dolgokat, de mások kérik azt ne. Itt is leírnám kikkel tárgyaltunk, tárgyalunk fiatalok esetén, de őket hoznám kellemetlen helyzetbe.

Köszönöm, hogy meghallgattál, s továbbra is várunk a csapat mellé!

Harmati Péter, operatív vezető



 

Vélemény, hozzászólás?